Nye ledere i Evangelical Alliance

Den internationale organisation The Evangelical Alliance (EA)har udpeget nye ledere, nemlig Chine Mbubaegbu, 30, som skal lede kommunikationsafdelingen, og 35-årige Gavin Calver, som skal lede EA’s engelske missionsarbejde.

Gavin Calver (til venstre) skal stå for Evangelical Alliance's engelske mission fra juni 2015, mens Chine Mbubaegbu (til højre) får ansvar for kommunikation.
Gavin Calver (til venstre) skal stå for Evangelical Alliance’s engelske mission fra juni 2015, mens Chine Mbubaegbu (til højre) får ansvar for kommunikation.

Calver er pt. national leder for Youth for Christ (YFC) og begynder først i EA til juni 2015.
Mbubaegbu, som stammer fra Nigeria, siger til Christian Today, at det evangelikale verdensbillede bliver angrebet fra mange sider, fordi mange fokuserer på alt det, konservative kristne traditionelt siger nej til. – Jeg bliver frustreret over, at evangelikale karikeres som homofobe, fordømmende og kvindehadere og bare forbindes med tv-prædikanterne. Det er slet ikke det, det handler om. Ordet evangelical betyder i andre sammenhænge simpelthen, at man brænder for noget. Det ville jeg gerne se evangelikale blive kendt for – at vi brænder for Krisus og længes efter at se hans gode nyheder forvandle hele samfundet, og at vi tager os af dem, der oplever uretfærdighed eller er ensomme og outsidere.
Det må være svaret for dem, der forlader kirken, selv om de synes, at Jesus er fantastisk. EA har lavet et meget effektivt netværk for unge for at vise, at troen har noget at sige i alle områder af livet, forklarer Mbubaegbu.