Konvertitter fra Pakistan finder sikkerhed hos kristne i England

Som 17-årig konvertit fra islam til kristendommen blev ’Ali’ forsøgt dræbt af sine tidligere trosfæller. Han flygtede til England, hvor han også blev truet, men nu holdes skjult af kristne.

Mange konvertitter fra islam er i fare, også uden for hjemlandet. Men kristne i England finder sikre opholdssteder til dem.
Mange konvertitter fra islam er i fare, også uden for hjemlandet. Men kristne i England finder sikre opholdssteder til dem.

I Pakistan blev Ali stukket i brystet og efterladt som død, fordi vrede muslimer ikke ville acceptere, at han havde forladt deres tro. Da Ali flygtede til England, fulgte hans angribere med. De fandt hans bopæl og truede ham. Men mødet med en anglikansk præst førte til, at Ali kunne bo midlertidigt hos en kristen familie, der oplever det som et særligt kald at hjælpe netop kristne konvertitter. – Jeg kan ikke sige, hvor jeg bor – hverken byen eller landsdelen, fortæller den nu 23-årige Ali. Jeg vil gerne have venner, men jeg er bange for at knytte mig til nogen, fordi jeg lige pludselig måske er nødt til at flytte igen. Ali arbejder på deltid i et supermarked og bor som mange andre tidligere muslimer i et såkaldt ’safe house’ i forbindelse med NGO’en Christian Concern i London. Der er over 2,8 millioner muslimer i England, og kun få bliver kristne. Men Christian Concern håber, at flere britiske familier vil åbne deres hjem for de konvertitter, der er i fare fx i East London. Regeringen gør nemlig ikke noget for dæmme op for de anti-kristne holdninger, siger Christian Concern. – I dag står vi over for de samme problemer, som homoseksuelle havde før i tiden, siger Mohammad Fiaz. Han fortæller om familiens og vennernes holdning til ham efter hans konvertering: De ville hellere se mig død end kristen, forklarer han og tilføjer, at især kvinder risikerer at blive ofre for vold, hvis de forlader islam. Det er svært for muslimer at finde et sikkert sted at bo, hvis de vil konvertere. Derfor er initiativet fra Christian Concern en stor hjælp for tidligere muslimer, siger Fiaz ifølge Religion News Service