’Pastor Mark’ fik en gave fra himlen

For pastor Mark var hjælpen fra Canada Guds svar på bøn.
For pastor Mark var hjælpen fra Canada Guds svar på bøn.

Pastor Mark – en af de forfulgte fra et lukket land – fik hjælp fra den frie verden. Åbne Døre’s Verdensrangliste viser de 50 lande, hvor kristne forfølges mest.

’Pastor Mark er i inderlig bøn og faste i sin lille kirke’. Sådan lyder indledningen til et brev fra Åbne Døre, hvor en præst fra en af verdens forfulgte kirker oplever, at hans bøn bliver hørt.

Pastor Mark bor i et land, hvor kristne bliver undertrykt og forfulgt. Hans hjerte længes efter at se gennembrud i forhold til det åndelige kvælertag, som hans hjemland holdes fast i. Hvem kan hjælpe? I brevet bekrives det, hvordan den ellers så entusastiske præst lider under det pres, der nu har varet i 20 år. Han føler sig, som Jesus må have følt sig de sidste dage før sin korsfæstelse.
Pastor Mark råber til Gud i sin smerte: ’ Åh Herre, vi har så mange behov her, og nøden er så stor. Hvem kan hjælpe os?’ Efter en tid i bøn hører han en stille stemme, der svarer: ’ Broder Eusebio i Toronto, Canada’. Pastor Mark indvender, at han ikke kan kontakte sin ven Eusebio, fordi hans egen telefon bliver aflyttet og hans post overvåges. Men i det øjeblik banker det på døren til pastor Marks hus. Han rejser sig og åbner døren for to udenlandske gæster med hver sin store kuffert. ’Dette er en hilsen fra broder Eusebio i Toronto i Canada’, siger de. Gæsterne forstår ikke med det samme, hvorfor tårerne begynder at strømme nedover pastor Marks kinder. De åbner kufferterne, som er fulde af gaver i form af bibler, mad og medicin.
– Det er som en forsmag på himlen, fortæller pastor Mark ifølge Åbne Døre.

Verdensranglisten 2015

Verdensranglisten er navnet på Åbne Døres kortlægning af forfølgelse af kristne verden over. Den internationale organisation Open Doors offentliggjorde for første gang sin World Watch List i 1993. Siden da er verdensrangslisten udkommet årligt i en opdateret udgave. Verdensranglisten 2015 bliver offentliggjort i januar. Data til listen indsamles fra den 1. november til og med 31. oktober, hvilket betyder, at det forgange års to sidste måneder ikke er medtaget, oplyser Åbne Døre. Verdensranglisten er sammensat på grundlag af et special-designet spørgeskema med 50 spørgsmål, som dækker forskellige aspekter omkring religiøs frihed. Gennem et særligt system tildeles points, afhængigt af hvordan hvert enkelt spørgsmål besvares. Det totale antal points pr. land afgør dets position på ranglisten.
I 2014 lå Nordkorea i top som et land med ’absolut forfølgelse’ efterfulgt af Somalia, Syrien, Irak og Afghanistan.