Millioner af indere må vælge mellem tro og offentlige ydelser

Indiske kristne fra den laveste kaste, dalitterne, bliver tvunget til at vælge mellem deres tro og de ydelser, som er forbeholdt de hinduistiske ’urørlige’.

Organisationen The International Christian Concern prøver at hjælpe de mange lavkaste-indere, som er konverteret til kristendommen, mod forfølgelse og diskriminering.
Organisationen The International Christian Concern prøver at hjælpe de mange lavkaste-indere, som er konverteret til kristendommen, mod forfølgelse og diskriminering.

Menneskeretsgruppen The International Christian Concern (ICC) anslog forrige søndag, at næsten 25 millioner dalitter er konverteret til kristendommen. Men nu må de vælge mellem deres kristne tro og muligheden for at få gavn af de ydelser, som den indiske stat kun giver til hinduer.

– Dette valg har afgørende betydning for indiske borgeres forfatningsmæssige ret til selv at vælge religion. Millioner af dalitter må vælge mellem at følge Jesus som deres Herre og Frelser og det at modtage offentlig støtte, som kan hjælpe deres familier ud af fattigdommen. Alt i alt har denne diskriminering ændret det officielle image af Indiens religiøse landskab, vurderer ICC.
Retten til at modtage offentlige ydelser vurderes ud fra en særlig kaste-lov fra 1950. Dalitterne, også kaldt ’de urørlige’, er Indiens laveste kaste. Mange af dem bliver kristne, men de oplever både religiøs forfølgelse fra hinduer og diskrimination i forhold til offentlige ydelser. Det tvinger mange kristne til at holde deres nye tro hemmelig.