Over 100 deltog i Oase-weekend

Pastor Helge Pahus, Karlslunde Strandkirke, underviste igen - efter at have været lammet af et slagstilfælde.
Pastor Helge Pahus, Karlslunde Strandkirke, underviste igen – efter at have været lammet af et slagstilfælde.

Der var 102 tilmeldte deltagere – plus besøgende – da Dansk Oase i weekenden holdt en såkaldt Voksen-Oase.

Weekenden begyndte fredag aften med et gensyn med tidligere sognepræst Helge Pahus fra Karlslunde Strandkirke. Han var en af pionererne i den åndelige fornyelse i 70’erne, som førte til oprettelsen af Oase-bevægelsen i 80’erne. Sidste år var Helge Pahus ude for et alvorligt slagtilfælde og indlagt i længere tid. Men han har nu genvundet 90 pct. af sin tidligere førlighed og styrke.
Hans emne var ”Min vandring med Jesus”.

Lørdag formiddag havde den lutherske fornyelsesbevægelse inviteret Tonny Jacobsen fra Frikirkenet til at tale om de forskellige evangelier, om den kristnes afhængighed af kirken og kirkens afhængighed af Jesus. Eftermiddagen var afsat til Helene og Mogens Svendsen, KRIS, der underviste om, hvordan troende kan blive fri for djævelens forsøg på at plage dem gennem dæmonisk påvirkning. Også præsteparret Irene og Niels Peder Nielsen, Silkeborg, holdt – ud fra egne erfaringer – seminar om, hvordan det grå guld kan tjene i menighederne.

Og Else Marie og Christian Larsen fortalte om glæden ved kristne bøger. Lørdag aften fortalte Henri Nissen fra Udfordringen om mission og mirakler i Afrika og kom også ind på oplevelser med udfrielse af mennesker, der var besatte af dæmoner. Søndag sluttede oase-folkene af med en gudstjeneste, hvor Helge Pahus igen prædikede.