Ex-minister blev Årets Teolog 2015

Tidligere boligminister, Flemming Kofod-Svendsen blev kåret til Årets teolog på MF.
Tidligere boligminister, Flemming Kofod-Svendsen blev kåret til Årets teolog på MF.

Forhenværende boligminister, pastor emeritus Flemming Kofod-Svendsen blev den 2. februar kåret til Årets Teolog 2015 på Menighedsfakultetet.

Konstitueret fakultetsleder Walther Plauborg Hansen begrunder valget med Flemming Kofod-Svendsens teologiske engagement gennem mange år blandt andet som brobygger mellem Dansk Bibel-Institut og Menighedsfakultetet. Han har desuden skrevet en række bøger, herunder ’Mellem foragt og guddommeliggørelse. Arbejde i kristent perspektiv’. I de senere år har Flemming Kofod-Svendsen leveret grundige studier af bevægelser på kirkens ’højrefløj’ – bl.a. om vækkelsesbevægelsen: ’De højhellige’, en bog om Kristeligt Forbund for Studerende og den kristne studenterbevægelse gennem tiderne samt en grundig artikel om ’De højkirkelige’.
Ikke mindst har Årets Teolog 2015 for nylig skrevet en saglig, loyal og samtidig kritisk ph.d.-afhandling om Niels Ove Vigilius, der har spillet en afgørende rolle i oprettelsen af flere kirkelige organisationer med konservativ profil. Med anerkendelsen fulgte en buket blomster og en check på 5000 kr., som Flemming Kofod-Svendsen dog straks donerede til Menighedsfakultet med henblik på dets videre udbygning.