Hjælp til romaer i Rumænien

Knut Haugsvær fra Frelsens Hærs misbrugsarbejde i Norge,  vil hjælpe fattige romaer i Rumænien. Foto: KPK. 
Knut Haugsvær fra Frelsens Hærs misbrugsarbejde i Norge, vil hjælpe fattige romaer i Rumænien. Foto: KPK.

Frelsens Hær i Norge har fået tildelt 3,9 millioner euro i EØS-midler til hjælpeprojekter i Rumænien frem til 2017. I denne periode skal der etableres såkaldte ’community centres’ i to af landets storbyer, skriver KPK.

Projektene skal have fokus på uddannelse, helse og jobtræning. Samtidig starter et gadeprojekt i hovedstaden Bucarest med en tilhørende mobil klinik for misbrugere. Projekterne foregår i et samarbejde mellem Frelsens Hærs afdelinger i Norge og Rumænien og er specielt rettet mod romaer. Leder for Frelsens Hærs misbrugsarbejde i Norge, Knut Haugsvær, oplyser, at inspirationen til det forebyggende arbejde kommer fra indvandrede romaer, som ernærer sig ved tiggeri.