Muslim mødte Jesus i et syn

Den tidligere muslim Behrang, som nu er kristen præst, ses her til højre sammen med projektleder Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.
Den tidligere muslim Behrang, som nu er kristen præst, ses her til højre sammen med projektleder Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.

Behrang voksede op i en betydningsfuld, stærkt religiøs muslimsk familie i Iran. Men så begyndte fremmede at tale til ham om Jesus – og Jesus selv viste sig for ham.

– Jeg så ind i hans øjne – og jeg kunne se i hans øjne, at jeg var tilgivet. Mine øjne var derimod urene, jeg festede, så efter kvinder og havde mange kærester, fortæller den tidligere muslim Behrang om mødet med Jesus i et syn. Jeg møder Behrang i en smuk gammel have ved London i forbindelse med lanceringen af den nye bibel til Iran.

Når man møder iranere som Behrang, får man en fornemmelse af den vækkelse, der finder sted i Iran i disse år. Da shahen faldt i 1979, skønnedes 500 muslimer at have konverteret til den kristne tro. Til trods for præstestyrets voldsomme forfølgelse af muslimer, der konverterer til den kristne tro, er antallet i dag steget til 360.000 mennesker, hvilket endda er et konservativt skøn.
Mange er blevet mødt af Jesus på overnaturlig vis – og en af dem er Behrang.

Havde aner til Mohammed

Behrang fortæller: Jeg er født i Iran ind i en stærkt troende muslimsk familie. Min mor og far kunne føre deres slægt tilbage til profeten Muhammed, og familien kunne derfor kalde sig ’sayed’, som betyder herre. Behrang fortsætter: ”Jesus åbenbarer sig for os, så vi kan vidne for andre. Mennesker bliver nemlig forundrede, når en ’sayed’ kommer til tro på Jesus”. De spørger: ”Hvordan kan en ’sayed’ tro på Jesus?”

Hans ansigt skinnede som solen. Man kunne se ydmyghed i hans ansigt. Han sagde: ”Følg mig”.

Så tilgivelse i Jesu øjne

– Jeg boede i Teheran, da jeg så Jesus fysisk i sit herliggjorte legeme. Han talte farsi, og hans ord rystede mig. Jeg så hans øjne – jeg kunne se i hans øjne, at jeg var tilgivet. Mine øjne var urene, jeg festede og havde mange kærester. Før dette møde med Jesus var der adskillige, der havde vidnet for mig. Jeg sad for eksempel i en bus, og en mand satte sig ved siden af mig. Han sagde: ”Jeg ser Jesus i dit ansigt”. Jeg havde fortalt ham, at jeg skulle til eksamen, og han sagde: ”Jesus vil møde dig og hjælpe dig med din eksamen”. Jeg bestod eksamen og kom ind på lægestudiet.

Behrang var en festabe

Fem år senere blev jeg en festabe og havde mange syndige forhold. Jeg begyndte også at ryge. En kvinde kom til mig. Hun sagde: ”Jeg ser Jesus i dit ansigt”. Det var anden gang, jeg fik dette ord. Hun gav mig Jesusfilmen baseret på Lukasevangeliet, og min mor og søster så den. Jeg gik dog ud af huset og så den ikke, men da jeg kom hjem, så jeg, at min mor og søster græd.

Søsteren var hemmelig troende i fem år

Sidenhen vidnede en armensk tandlæge for min søster. Herefter mødte Jesus hende i en drøm. I fem år var hun hemmeligt troende i vort hjem og bad for os i familien om, at vi måtte komme til tro på Jesus. Engang inviterede hun mig med i kirke, og jeg gik med hende. I kirken bad de på farsi, men som muslim var jeg vant til at bede på arabisk. Min søster sagde: Jesus er her, og han lever.

“Jeg var en anden mand efter dette møde med ham. Min mor, der var muslim, kunne også se en forandring”

Jesus fjernede afhængigheden af tobak

Som læge ønskede jeg et bevis for, at det var sandt og sagde: ”Så skal Jesus tage min trang til cigaretter”. Næste dag kunne jeg ikke røre cigaretpakken, da jeg følte, jeg blev uren ved at ryge. På det tidspunkt var jeg 29 år. Jeg blev hjemme, jeg gik ikke på arbejde, men læste i Bibelen og bad i fem dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus forvandlede mine urene øjne

Når vi søger Ham, kommer han. Hans ansigt skinnede som solen. Man kunne se ydmyghed i hans ansigt. Han sagde: ”Følg mig”. Hvert ord var livsforvandlende. Jeg var en anden mand efter dette møde med ham. Min mor, der var muslim kunne også se en forandring. Selv mine øjne blev forandret – jeg havde urene øjne og så efter kvinder – men Jesus forvandlede mine øjne. Jesus sagde: ”Opgiv alt, også dit arbejde som læge”. Han åbnede døren for en ny tjeneste.

Jeg mødte Samuel Yeghnazar, fra Dansk Europamissions partnerorganisation, og han sikrede, at jeg fik teologisk undervisning. Jesus sagde ”Følg mig”, og nu bliver mennesker helbredt, eksempelvis for tumorer, cyster forsvinder, og dæmoner farer ud af mennesker. Behrang er i dag pastor og arbejder for at nå de farsitalende muslimer med evangeliet gennem Bournemouth Community Church i Sydengland. Dansk Europamissions givere sikrer, at tusindvis af bibeldele smugles ind i Iran – så flere menneskers liv kan blive forvandlet af Jesus, ligesom Behrangs liv blev.