Israel pågriber skib på vej til Gaza med krigsudstyr

Den israelske flåde og Shin Bet-sikkerhedstjnesten har pågrebet et skib på vej fra Sinai til Gazastriben, medbringende materiale til produktion af raketter og mortergranater, oplyser Shin Bet.

Tre mand ombord på fartøjet blev taget af flåden den 19, januar, og under forhør sagde de, at deres smuglerforsøg havde til opgave at støtte Hamas’ militære fløj, Izzam Kassam Brigaden ved at skaffe råmateriale til at producere raketter og mortergranater.

Det israelske politis syddistrkt deltog ligeledes i undesøgelsen. Der blev kastet nyt lys over, hvordan Hamas’ militære fløj bruger Middelhavet som smuglerrute.

En israelsk kilder siger, at søruter er blevet mere attraktive for Hamas. Dette fremgår af forhør af de tre omtalte mænd ved en domstol i Beersheba.

Smuglerskibene er i reglen palæstinensiske fiskerbåde.
– Vi eftersporer dem dag og nat, siger en israelsk kilde. Forhindring af smugleri er en af vore centrale missioner. Blot nogle af smuglerskibene medfører våben. Andre har contrabande som cigaretter og fiskeudstyr .Hver gang er der noget forskelligt ombord.