Jødiske organisationer anmoder om større beskyttelse

-Jødiske organisationer anmoder om større beskyttelse for Europas jøder, siger en jødisk leder i kølvandet på det dødelige angreb mod danske jøder.

Dette siger rabbiner Menahem Margolin, generaldirektør for Europæisk-Jødiske Foreninger og beskylder EU-ledere for ikke at gøre nok for at bekæmpe, hvad han betegner som tiltagende antisemitisme.

Statsminister Benyamin Netanyahu og hans største rival ved det kommende valg, oppostionsleder Isaac Herzog har kontaktet Danmark statsminister, Helle Thorning-Schmidt for at kondolere med de danske dødsofre.

I Israel har det vakt yderligere chok at erfare, at mange af de blomsterbuketter, som symptitilhængere af ofrene havde lagt ved synagogen, er blevet fjernet, og at der i deres sted er blevet lagt tryksager, der raser mod Danmarks “dobbeltstandard”, om at lade den dræbte terrorist ligge i sit blod, mens liget af sikkerhedsvagten, der døde under ildkampen, hurtigt blev tildækket.

Blodbadet i København har fået stor opmærksomhed i udenlandske medier, bl.a i New York Times, der skriver om de unge tredje-generations indvandrere had til det danske samfund.

Isaelsk presse er ligeledes optaget af, at den danske regeringschef har udtalt, at et angreb mod jøder i Danmark er som et angreb på alle danskere.