Marriage Week fejrer ægteskabet verden over

Ægtepar må gøre noget aktivt for ikke at glide fra hianden, siger Richard Kane.
Ægtepar må gøre noget aktivt for ikke at glide fra hianden, siger Richard Kane.

Ægteskabets uge fejres i 75 lande – og ikke nødvendigvis i forbindelse med Valentins Dag. Men det er godt at fejre parforholdet, siger grundlæggeren af Marriage Week International.

Den bedste måde at fejre ægteskabet på er at gå til et kursus en gang om året, mener Richard Kane fra Marriage Week International. – Jeg snakkede med en ven, som var blevet skilt fra sin kone. Og jeg spurgte, om der havde været store problemer, eller en af dem havde fundet en anden. Men det var ikke tilfældet.

Min ven kløede sig lidt i nakken og sagde så: ’Nej, vi gled bare fra hinanden.’ – Det gav mig ideen til Marriage Week. Der er så mange gode, nødvendige dagligdags gøremål, som får os til at glemme hinanden. Og det må bare ikke ske, fortæller Richard Kane om baggrunden for oprettelsen af Marriage Week, der nu findes i 75 lande.

s.11 Marriage.. Bigstock_4538662Katolsk hjemmeside

Den amerikanske katolske hjemmeside www.foryourmarriage opfordrer også til at fejre ægteskabet i tiden 7.-14. februar og desuden World Marriage Day (Verdens ægteskabs-dag) den anden søndag i februar. Biskop Richard Malone fra Buffalo understreger, at denne særlige uge og dag giver muligheder for at fejre ’ægteskabets gave og velsignelse samt støtte og styrke forlovede og gifte par.’

Hjemmesiden indeholder mange ressourcer i form af artikler, brevkasser, et dagligt godt råd til ægtepar og et relevant citat, fx. ’om jeg havde al tro, så jeg kunne flytte bjerge, men ikke havde kærlighed, var jeg intet’ (1 Kor. 13:2). På hjemmesiden opfordres man til at sætte tid af til bøn og reflektion samt gøre brug af en ny ressource, nemlig pave Frans’ 7-dages virtuelle retræte for ægtepar og familier.

Findes ikke i Danmark

Flere organisationer har overvejet at starte et ’Marriage Week Danmark’, men det er indtil videre blevet ved snakken. Som det første tiltag skulle der opbygges et netværk for kristent familiearbejde i Danmark med blandt andet Familier På Vej. Man har en hjemmeside med videoer fra England. Men indtil videre er der altså ikke oprettet noget dansk netværk.