Jeg har været udsat for mobning…

Jeg føler, at jeg har været ude for kvinde-undertrykkelse af værste skuffe, eller også er det mobning.
Jeg føler, at jeg har været ude for kvinde-undertrykkelse af værste skuffe, eller også er det mobning.

Kære Orla Lindskov
På grund af sygdom vil jeg gerne bede om din forbøn plus bede om en salvedug. Jeg håber og tror faktisk på, at det vil hjælpe mig. Jeg er en kvinde, som er trådt ud af arbejdsmarkedet midlertidigt, håber jeg. Ikke alene på grund af sygdom. Men nok snarere fordi jeg ikke har været god ved mig selv og heller ikke har forstået at sige fra. Jeg har nok hele mit liv haft en tendens til at finde mig i for meget.

På min arbejdsplads var der to mænd, som jeg var på hold med. Vi arbejdede for det meste godt sammen. Men når noget gik galt, var de som regel enige om, at det skyldtes mig. Det skyldtes vel også nok mig nogle gange, især dengang jeg var ny på jobbet. Det vil jeg gerne indrømme. Men de to fik efterhånden for vane altid at give mig skylden, når noget gik galt. Det kunne de blive enige om.

Mange gange gjorde de det med et rigtigt skævt, indforstået smil. Det var nok ellers også det eneste, de to kunne blive enige om, så jeg blev en slags lynafleder. Mellem hinanden havde de det nemlig slet ikke for godt. De vidste udmærket, at det ligeså tit var dem selv, der klumrede i det. Men det ville de ikke indrømme. Dette gik mig virkeligt på. Det var hårdt ved mit selvværd. Måske også fordi jeg er alene-kvinde og ikke rigtigt har haft nogen at tale med om mine problemer. Jeg føler, at jeg har været ude for kvinde-undertrykkelse af værste skuffe, eller også er det mobning. Mobning var jeg for resten også ude for i en periode i folkeskolen. Jeg føler, at jeg har skullet bære over med meget. Jeg vil være taknemmelig, hvis du også vil bede for min fremtid. Jeg vil nemlig gerne blive rask og tilbage til arbejdsmarkedet. Jeg føler mig helt lettet, efter at jeg har skrevet dette brev.

Venlig hilsen
Alenepigen

 

Du skal altid behandle dig selv med kærlighed og respekt.
Du skal altid behandle dig selv med kærlighed og respekt.

Kære Alenepige
Du skal øve dig i at sige fra. Du skal lære at sige fra, når dine grænser bliver overskredet, uden at du har inviteret til det. Du skal også sige fra, når du bliver udsat for groft uretfærdig behandling. Når du siger fra overfor sådan noget, som du har været udsat for, så er det faktisk en måde at vise, at du er god ved dig selv. Godhed mod sig selv betyder, at du respekterer dig selv. Og det bør du gøre, for du er jo et Guds barn.

Vi skal behandle os selv med overbærende mildhed og velsigne os selv. Derved viser vi os selv kærlighed. Det er nemlig fx meget svært, om ikke umuligt, at elske sin næste, hvis man ikke elsker sig selv. Der er også noget andet, jeg har lagt mærke til, og det spiller måske ind i det, du har været udsat for. Det jeg siger nu, gælder selvfølgelig ikke for alle mænd: – Mænd er tilbøjelige til at finde skyld og fejl alle andre steder end hos dem selv. Kvinder derimod er tilbøjelige til at tage skylden på sig for alt, hvad der sker, og finde fejlene hos sig selv, også når der ikke er grund til det.

Vi trænger alle til godhed, og du er den nærmeste til at give dig selv den godhed, du trænger til. Jeg må nok sige, at du har været ude for modgang. Men se den modgang du har været ude for som noget positivt. Du skal lære af det. Derfor øv dig meget i at være god ved dig selv fremover. Øv dig også i at sætte grænser. Det at være en kristen betyder ikke, at vi skal lade andre køre hen over os. Du skal altid behandle dig selv med kærlighed og respekt. Andre vil nemlig være tilbøjelige til at behandle dig på samme måde, som du behandler dig selv. Til slut vil jeg lige nævne, at den mobning, du har været ude for på din arbejdsplads, faktisk er en form for psykisk terror. Det er mig bekendt strafbart i dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med venlig hilsen
Orla Lindskov