Præst vil introducere post-konfirmandarbejde
Folkekirken har alt for lidt fokus på de unge efter konfirmationen, mener Carsten Andreassen, som vil indføre et tysk koncept for ungdomsarbejdet.
– Jeg arbejder på at få indført en kæmpe succes fra Tyskland – det, vi i Danmark kalder KUL-kortet, Kirkelig UngdomsLeder-uddannelse. Det er et post-konfirmandarbejde, som vi i (Folke)kirken har alt for lidt fokus på, fortæller sognepræst Carsten Andreassen fra Højby på Fyn. Det handler om Folkekirkens fremtid, mener Carsten Andreassen og fortæller om behovet: – Vi har konfirmanderne indenfor i vore mange dejlige sognegårde, men vi fastholder stort set ingen af dem i kirken!
Godt for unge – og kirken
Kul er noget, som kan flamme op, give varme og holde ilden vedlige. Med KUL-arbejdet kan de unge blive fastholdt i kirken og få styrket deres Gudsforhold. Samtidig får vi uddannet ledere til mange forskellige funktioner i sognet, forklarer sognepræsten. Mange præster oplever, at konfirmationsforberedelsen skubbes til eftermiddagstimerne.
Her ville det være en fordel, hvis konfirmand-assistenter fra KUL kunne hjælpe med undervisningen. – Min vision er, at Folkekirken fyldes med unge mennesker. Det vil ændre livet i kirken og give os kirkeligt veluddannede og velrustede menighedsrådsmedlemmer fremadrettet, understreger Carsten Andreassen.
KUL-kursusdag
Sognepræsten arrangerer et kursus i maj med besøg fra en kirke i Hannover og fra en nystartet KUL-gruppe i Herning. De tyske og danske KUL’er vil dele erfaringer, og man vil se på mulighederne for at danne et fælles netværk i Danmark. Måske kan KUL fungere som et skole-valgfag. Ifølge den nye reform skal skolerne nemlig prøve at inddrage lokale foreninger og organisationer i et skole-kirke samarbejde. Tyske medlemmer har et populært ID-kort, som giver adgang til rabat på rejsekort, lejre, mm. – Jeg drømmer om at få indført KUL-kortet i Danmark, slutter Carsten Andreassen.