God bog Rørth

Knud Held-Hansen,
Juelsparken 2, 2.tv.,
9210 Aalborg SØ

Hebræerbrevets forfatter siger, at “Gud lønner dem, der søger ham.” Fælles for alle, der oplever et møde med Jesus, er, at det aldrig fortager sig, aldrig glemmes igen. Det er en varig kilde til glæde og salighed.
Mere usædvanligt er det, at Gud også lønner dem, der ikke søger ham. Blandt dem Charlotte Rørth. Hun er faktisk kommet i selskab med ingen ringere end apostlen Paulus, som på sin vej til Damaskus også fik et møde med Jesus. Det vendte op og ned på hans tilværelse.
Omvendelse er et begreb, man ikke hører så meget om. Det er nu ingen præstation, som det kan lyde til, fordi det er så nemt, når Gud gør det af kærlighed til den implicerede. Efter sit møde med Jesus, som Charlotte fik i Spanien, var hun ikke den samme bagefter. Hun er forskellig fra ikke-omvendte, ikke-genfødte kristne. Overbevist om at Jesus er virkelig, én som hun kan forholde sig til.
Bogen “Jeg mødte Jesus” er et stærkt memento til tidens mennesker, måske på grund af tidspunktet på verdensuret. “Mange er kaldede, men få er udvalgte”, siger Bibelen. Det er man ikke i tvivl om, når man lægger Charlottes bog fra sig. Tak for den!
Og skulle Charlotte Rørth ikke kunne finde på andet, og mere interessant, kunne hun fx invitere nogle af avisens læsere på en rejse til hendes foretrukne rejsemål Úbeda. Tænk, om de skulle få en tilsvarende oplevelse som den, Charlotte har fået?
Ja, så gætter jeg på, at Jesus har gang i noget, fordi Gud vil, at rigtig mange skal nå til erkendelse af sandheden, der er sat navn på, nemlig Jesus, Vejen, Sandheden og Livet.