Københavns politi forbyder ’fredsring’ omkring synagogen

Israelsk presse har slået det op, at Københavns politi har afvist en anmodning fra danske muslimer om at danne en “fredsring” omkring synagogen i Krystalgade, – der for nylig blev angrebet af en muslim, med et dødsfald til følge.

Ifølge politiet lå sikkerhedsbekymringer bag beslutningen. – Vi har sagt nej til en sådan demonstration på grund af den særlige sikkerhedssituation, vi har netop nu, siger politiets talsmand, Mads Jensen. Initiativtagerne til demonstrationen i København havde håbet på at kunne gentage det, som skete i Oslo, – hvor over 1000 mennesker, heraf mange muslimer, dannede en menneskering omkring synagogen i Oslo for at vise deres støtte til jøder.

– Det er et virkelig godt initiativ, siger formanden for det jødiske samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen. Det er bevægende og smukt. Det var den 14. februar, at en frivillig sikkerhedsvagt ved synagogen i Københvn, Dan Uzan, blev dræbt med skud af en islamist på dette sted. Medvirkende til det københavnske politis forbud er nok også, at synagogerne de to steder ligger helt forskelligt. Mens den i Oslo er fritliggende og let kan omringes, ligger den i Krystalgade delvis på et område, hvor også Det jødiske Hus ligger.