Lokal kirke hjælper lokalsamfund

Vineyard-kirken på Frederiksberg tilbyder gratis hjælp – lige fra cykelreparationer til forbøn.

For tredje år i træk tilbyder frikirken København Vineyard lørdag den 28. marts gratis, praktisk hjælp til borgerne på Frederiksberg. Lørdag den 28. marts kan borgere på Frederiksberg få en ekstra hånd til havearbejdet, årsrengøringen eller bilvasken, når frivillige kirkegængere fra den lokale frikirke København Vineyard på Frederiksberg tilbyder deres gratis hjælp.

– Det er en praktisk gestus til borgerne på Frederiksberg. Vi ønsker at gøre en forskel for mennesker omkring os på en meget konkret og jordnær måde. Det er ikke et forsøg på at prædike for folk eller gøre reklame for kirken. Vi ønsker helt enkelt at hjælpe dem, som har behov for lidt hjælp, siger Mads Kipling, der er med i den frivillige stab i kirken og koordinator for hjælpedagen.

Cykelreparation og forbøn

Det er tredje år i træk, at kirken tilbyder sin hjælp til nabolagets beboere. Sidste år hjalp omkring 70-80 frivillige fra kirken med praktiske opgaver hjemme hos folk, ligesom de tilbød cykelreparationer ved Frederiksberg Rådhus – og tilbød at bede for syge. – Folk plejer at være meget glade, men undrer sig også over, at vi gider at bruge tid på at hjælpe nogle mennesker, vi ikke kender. Men for os er det en meget praktisk måde at vise Guds kærlighed på, siger Mads Kipling. Denne gang forventer kirken, at omkring 150 af kirkens medlemmer og venner vil deltage
Har man brug for en gratis, hjælpende hånd med havearbejdet eller andet praktisk arbejde den 28 marts kl. 10-13, kan man simpelthen kontakte Mads Kipling på tlf. 22 95 92 33.

500 medlemmer

København Vineyard er en af 300 frikirker i Danmark og har samme kristne trosgrundlag som den danske folkekirke. – Man kan sige, at København Vineyard er klassisk kristendom i moderne og tidsvarende indpakning med fokus på ansvar, tilgivelse og næstekærlighed, siger Helle Rønne Samuelsen, som er assisterende ledende præst. Kirkens ledende præst er Flemming Mølhede. Han var med til at oprette København Vineyard i 1997, og kirken har i dag mere end 500 medlemmer. Kirken holder til på Nyvej 7 på Frederiksberg og holder hver søndag to gudstjenester (eftermiddag og aften). Kirkens sociale engagement består bl.a. projektet ”Handymændene”, som hjælper enlige mødre med praktiske ting, samt besøgstjenester hos prostituerede og fængsler.
Se mere på kirkens hjemmeside: kbh-vineyard.dk