Obama roste demonstranters tro 50 år efter borgerrets-march

Barack Obama talte på Edmund Pettus Broen i Selma, Alabama, til minde om marchen mod racediskrimination for 50 år siden.
Barack Obama talte på Edmund Pettus Broen i Selma, Alabama, til minde om marchen mod racediskrimination for 50 år siden.

Tusinder var til stede på Edmund Pettus Bridge i byen Selma i Alabama på 50-årsdagen for ’Blodige Søndag’. Obama roste demonstranternes tro på Gud og Amerika og mindede om, at kampen mod racediskrimination i USA ikke er slut.

– Luften var tyk af tvivl, forventninger og frygt. De fandt trøst i den sidste salme, de sang: ’Uanset hvad du skal prøves med, vil Gud tage sig af dig. Læn dig, du som er træt, til hans bryst. Gud vil tage sig af dig’, sagde Obama om begivenheden i 1965, hvor politiet med tåregas og køller angreb en fredelig demonstration for sortes stemmeret. Præsidenten sagde, at jubilæet var en anledning til at ære de almindelige amerikanere, som var villige til at udholde køller, tåregas og hestehove i deres kamp for retfærdighed.

– De gjorde det, som Bibelen siger: ’Glæd jer i det håb, I har fået. Hold ud, når I møder modstand. Bliv ved med at bede’, sagde Obama. Han pegede på, at både sorte og hvide, unge og gamle, kristne og jøder havde bakket op om demonstranterne. De sang kristne sange, mens de marcherede. Hvilken enorm tro de havde, både på Gud og på Amerika, sagde præsidenten. Med henvisning til politiets vold og drab på sorte blandt andet i Ferguson mindede Obama om, at marchen ikke er afsluttet. ’Vi må løbe, så vore børn kan svæve. Vi vil ikke blive trætte, for vi tror på en almægtig Gud og på dette lands hellige løfte’, understregede han.