Soldater dræber 6 kristne i Nigeria

Nigerianske soldater har den 8. marts dræbt fem af den katolske St. Peters Kirkes medlemmer i Gidan-Waya i Naduna State, oplyser øjenvidner. Lidt senere blev en kristen fra en anden kirke dræbt af soldaterne.

Kirkens vagter havde sat vejspærringer op uden for kirken. Da en soldat beordrede dem flyttet og vagten svarede, at de ville blive flyttet efter messen, hentede han forstærkning, og soldaterne åbnede ild mod menigheden inde i kirken, ifølge nogle af øjenvidnerne. Efter at den sjette person var blevet skudt, kom det til voldelige sammenstød mellem borgere og soldater. En soldat meldes dræbt og flere civile blev såret, oplyser et øjenvidne til Morning Star News.

Der er dog modstridende oplysninger om, hvor de fem katolikker blev dræbt. Den katolske kirke havde opstillet vejspærringer for at undgå terrorbombninger under messen. Muslimske fulani kvæghyrder i Kaduna har også dræbt adskillige kristne. I januar 2014 dræbte nigerianske specialstyrker 33 kristne i en landsby, som de havde ansvar for at beskytte. Kristne udgør 51,3 procent af Nigerias 158,2 millioner indbyggere, mens muslimer udgør 45 procent. Der er dog ifølge Operation World op mod 10 procent, som praktiserer traditionel religion.