To politikere taler om tro på stævne i Sarons Dal

Den socialdemokratiske partileder Jonas G. Støre (AP) og Knut Arild Hareide fra det norske Kristeligt Folkeparti deltager i årets sommerstævne den 11.-19. juli.

– To af landets centrale politikere kommer til sommerstævnet i Sarons Dal, og de vil under et aftenmøde fortælle om, hvad troen betyder i deres hverdag, fortæller stævnechef Sten Sørensen.
Tidligere miljøminister Knut Arild Hareide (KrF) besøgte også sommerstævnet i Sarons Dal i 2014.
Tidligere miljøminister Knut Arild Hareide (KrF) besøgte også sommerstævnet i Sarons Dal i 2014.

De to politikere, som bliver interviewet under et aftenmøde, er partileder Jonas Gahr Støre (AP) og Knut Arild Hareide (KrF) .
Stævnechef Sten Sørensen har i flere måneder arbejdet for at få aftalen i stand. Han har også inviteret statsminister Erna Solberg (H), men hun har meddelt, at hun har for travlt til at deltage.
Sørensen håber alligevel på en eller anden løsning og er i dialog med statsministerens kontor om sagen.

Politikere taler om tro

– For to år siden, før stortingsvalget, havde Sarons Dal besøg af alle stortingspartierne. Det blev et fantastisk møde, hvor ikke mindst værdierne var til debat. Folke- og Kommunevalget til efteråret har et mere lokalt fokus, og det er ikke naturligt for os at invitere på samme måde som for to år siden.
På stævnet til sommer vil vi ændre profilen fra det politiske til det, som har med troen at gøre. Jeg regner med, at mange vil komme for at høre Jonas fortælle, hvilket forhold han har til Gud! Knut Arild kender vi fra tidligere besøg, så vi kommer nok ikke til at blive overrasket over, hvad han vil sige om sit liv med Gud, siger stævnechefen med et smil.

Samfundsengagement

– Vi ønsker at vise samfunds-engagement under vore stævner. Missionen er selvfølgelig det vigtigste. Men vi ønsker også at præsentere evangeliet på en folkelig og forståelig måde. Vi vil nedbryde fordomme og mure og være folkelige, ligesom Jesus var det. Desuden tror vi, at det er vigtigt, at politikere bliver inviteret til kristne stævner, så folk lærer hinanden at kende og kan vise gensidig respekt, svarer Sten Sørensen.

Stævnechef Sten Sørensen glæder sig over, at politikere besøger det kristne stævne for at tale om deres tro.
Stævnechef Sten Sørensen glæder sig over, at politikere besøger det kristne stævne for at tale om deres tro.
’Fjender’ uddeler nadver

Stævnechefen fremhæver også et godt stævneprogram for børn og unge og fortsætter:
– Det bliver spændende at holde fælleskirkelig nadverfejring den sidste søndag eftermiddag. Her vil to specielle pastorer uddele brødet og vinen, nemlig Khalil Halaseh fra Amman i Jordan og Israel Pochtar fra Ashdod, Israel.
Det bliver en gribende oplevelse: To folkeslag, som ofte står i konflikt med hinanden. Nu vil de to stå sammen for at uddele nadveren. Det må vel være et eksempel på forsoning og forbrødring, siger en bevæget stævnechef.
– Kristi forsoning har knyttet disse to sammen, og de er blevet brødre i troen. Det vil skabe en atmosfære af kærlighed og godhed, som kommer til at berøre os alle. Det er Agders biskop Stein Reinertsen, som skal tale til nadvermødet, oplyser Sten Sørensen.
Også Rune Edvardsen, Egil Svartdahl, Carl-Gustaf Severin, Gina og Øystein Gjerme, Sten Sørensen med flere vil tale under stævnet, der foregår 11.-19. juli.