To radiosendere til Afrika

Udfordringens radiomission har sendt to nye radiosendere til Afrika, hvor lokale kristne forkynder fredens evangelium trods islamistiske terrorister.

Selv om den nordlige del af Cameroun er plaget af muslimske terrorister, som ønsker at omdanne området til en islamisk stat, så har de lokale kristne ikke tænkt sig at opgive.

Udfordringen har lige købt to nye FM-radiosendere på hver 1000 watt, samt kabler og antenner, og sendt dem til Cameroun.
Planen er, at den ene skal sættes op i provinsen l’Extreme Nord, hvor Udfordringen i forvejen har været fødselshjælper for to andre lokale kristne radiostationer.
Provinsen l’Extreme Nord er for øjeblikket utilgængelig for hvide, da myndighederne frygter, at de islamistiske terrorister i bevægelsen Boko Haram (der svarer til Islamisk Stat) vil bortføre og dræbe gidsler, som de allerede har gjort flere gange. Skal man derfor som hvid besøge området, må man have militær eskorte.
Også de lokale busser er indstillet i store dele af provinsen, og det er ikke muligt at færdes på hovedvejen langs grænsen til Nigeria. Denne vej er meget vigtig for nabolandet Tchad, idet landet modtager en stor del af sine varer med lastbiler ad denne vej.
For nylig accepterede Camerouns regering derfor, at Tchad sendte sin hær ind i Cameroun for at bistå med at bekæmpe de muslimske terrorister. Tchad er et overvejende muslimsk land, hvor de kristne tidligere blev forfulgt. Men situationen er ændret til det bedre. Den muslimske præsident har erklæret krig imod islamisterne, og forsvarsministeren er i dag kristen.
Den nye radio i l’Extreme Nord i Cameroun er betalt af en schweizisk bibeloversætter.
En anden radiosender skal sprede de gode nyheder i det ellers muslimsk dominerede naboland Tchad.
Udfordringen har i forvejen støttet oprettelsen af en radiostation i det sydlige Tchad, men nu kommer der også snart en kristen radiostation i den nordlige – og mere muslimske – del. Ca. 100 km fra hovedstaden Ndjamena.
Udfordringen støtter også daglige udsendelser på arabisk fra en stor sender, som kan høres i dele af både Cameroun og Tchad.

Radioer skaber fred

Radioudsendelser har vist sig at være et meget effektivt redskab til at nå mange mennesker med det kristne budskab. Ikke mindst muslimer får en chance for at høre budskabet. Og det har vist sig, at de kristne udsendelser desuden skaber større forståelse og afspænding mellem muslimer og kristne. Og det er der brug for netop nu.