Birgitte Stoklund Larsen er ny generalsekretær for Bibelselskabet

Birgitte Stoklund Larsen er uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet.
Birgitte Stoklund Larsen er uddannet cand. theol. fra
Aarhus Universitet.

54-årige akademileder og redaktør cand.theol. Birgitte Stoklund Larsen er ansat som ny generalsekretær i Bibelselskabet. Birgitte Stoklund Larsen tiltræder stillingen den 1. august 2015.

Birgitte Stoklund Larsen har de seneste ca. seks år været leder af Grundtvig-Akademiet og redaktør for Dansk Kirketidende. Før dette var Birgitte Stoklund Larsen i over ti år ansat som redaktør ved Kristeligt Dagblad. I perioden 1987-1996 var Birgitte Stoklund Larsen forlagsredaktør på Forlaget Anis.
Birgitte Stoklund Larsen er uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet. Dermed får Bibelselskabet en generalsekretær med erfaring både fra forlags- og mediebranchen samt den kirkelige verden.
Sverri Hammer, der er bestyrelsesformand for Bibelselskabet, siger om den nye generalsekretær:
”Bibelselskabet har med sit brede fundament brug for en leder, der kan kommunikere på alle faglige niveauer og med respekt for den mangfoldighed, som dansk kristendom indeholder.
Birgitte Stoklund Larsen har med sin baggrund de formidlingsmæssige egenskaber, Bibelselskabet har brug for, kombineret med en faglig baggrund som både teolog og redaktør. Vi ser frem til, at Bibelselskabet, med Birgitte Stoklund Larsen ved roret, i samarbejde med den dygtige stab af medarbejdere i Bibelselskabet kan fortsætte den meget positive udvikling, som Bibelselskabet har haft de senere år.”
Selv siger Birgitte Stoklund Larsen om sin nye stilling:
”Det er et privilegium at få sådan en udfordring at kunne være med til i en bred sammenhæng at få de bibelske fortællinger i omløb og styrke kendskabet til kristendommen. Bibelselskabet har styrken til at kommunikere på mange platforme, og jeg glæder mig til at indgå i en så professionel organisation.
Jeg ser også frem til et godt og robust samarbejde med alle de personer, kirker og organisationer, som er en forudsætning for, at Bibelselskabet kan løse sin opgave.”
Birgitte Stoklund Larsen afløser Morten Thomsen Højsgaard, som 1. marts blev chef for DR Historie og Tro. Han indgår i ledelsesgruppen for DR Kultur.
I mellemtiden har salgs- og marketingchef Morten Predstrup været konstitueret generalsekretær for bibelselskabet.