Kandidat-opstilling i KD

Marianne Karlsmose
Birkevej 3
6880 Tarm

Det er med stor undren, at jeg i forrige nummer af Udfordringen kan se, at avisen videregiver interne stemmetal i Kristendemokraternes hovedbestyrelse vedrørende kandidatopstilling. Den slags sager bør behandles fortroligt og varsomt og i respekt for de berørte parter, herunder også Kristendemokraternes landsformand Stig Grenov, der ikke får lov til at komme til orde i ”Ugens profil”. Det lugter langt væk af indspisthed, når Udfordringens redaktør og Udfordringens klummeskribent begge er parter i sagen.
Der er lige nu stort fokus på partiernes jagt på kendisser, uanset om de er enige med et parti eller ej. Jeg er stolt af at være medlem af et parti, der ikke er desperat og til fals for enkeltpersoners jagt på en platform til deres eget projekt. Uanset hvilke personer vi taler om, så er man som folketingskandidat en del af et hold i et parti, der demokratisk har valgt en politisk linje og en formand.
Vi har brug for Kristendemokraterne i dansk politik. Lad os dog stå sammen om at få Kristendemokraterne tilbage i folketinget i stedet for at så intern splid, der blot æder energi og kræfter fra den egentlig værdikamp i offentligheden.

Svar:
Det er meget almindeligt at skyde skylden på budbringeren, når man ikke kan lide budskabet.
Men det er ikke os, der har skabt den højst usædvanlige situation, at Iben Thranholm er vraget som kandidat for KD. Jeg husker ikke i mine 35 år i KD, at det før er sket. I hvert fald ikke overfor en person, der var enig i KDs grundsyn. Det bør naturligvis omtales, også selv om hun er fast klummeskribent.
Det har ikke noget med inspisthed at gøre. Det ville derimod for alvor være indspist, hvis redaktøren fortiede konflikten om Iben Thranholm, fordi han selv var aktiv i partiet. Men det gjorde han ikke. For skulle der opstå interessekonflikter, går hensynet til læserne frem for, hvad diverse organisationer måtte ønske.
Dine antydninger af, at vi skulle ønske at skabe splid i partiet, er ganske enkelt ikke rimelige.
Tværtimod er der næppe noget blad, der har været mere imødekommende overfor KD end Udfordringen. Vi gengiver også flere udtalelser af formanden end noget andet blad. Dette skyldes dog, at KD i langt højere grad end andre partier tager sager op af interesse for vores kristne læsere.
Men vi omtaler naturligvis også gerne kristne kandidater i de andre partier, som står ved deres tro i offentligheden.
Henri Nissen,
redaktør.