Kvalitets dance-pop

s18_thulinJonathan Thulin leverer med sit andet album, Science Fiction, nyskabende kristen pop med elementer af dance og rap. Jeg kendte ham ikke fra tidligere og blev meget positivt overasket.

Det første nummer på cd’en giver en god indikator på, hvilket album, man har fået i hænderne: Et positivt easylistening popalbum med kreative tekster og omkvæd, som hænger ved. Jonathan Thulin, som er opvokset i den kristne musikbranche i USA, har formået at få tilpas spredning i numrene, så de ikke alle sammen lyder ens, men så det samtidigt ikke bliver rodet. For mig har det været et perfekt album til bilen, eller når opvasken skulle tages.
Begyndelsesvist hørte jeg meget de numre, der havde mest dance-lyd som Hat Trick, da de var mest unikke. Men efterhånden arbejdede albummet sig ind under huden på mig, og når jeg hører det nu, er der ingen numre, jeg har lyst til at spole over.
Jonathan Thulins vokal er meget god og varieret. Det styrker albummet yderligere, at han både kan synge pop, dance og en enkelt ballade – og det alt sammen virker troværdigt og af høj kvalitet. Der er på flere af cd’ens ti numre feat. kunstner på, hvilket også er med til at give bredde og variation.
Når jeg læser Jonathan Thulins tekster, er det kristne budskab ”gemt” i dem. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men det er ikke et lovsangs-popalbum. Det vil sige, at ikke-troende nok skal nærlæse teksterne for at opdage Gud i dem, men for den garvede kristne er nogle metaforer indlysende. Om ikke andet betyder det, at albummet er noget så sjældent som kvalitetspop med ordentlige værdier.
Dette er et anbefalelsesværdigt album. Hvis du er til dance-inspireret pop, så er dette klart et køb, du skal overveje. Da cd’en har stor musikalsk spredning, kunne det være en idé kun at købe de numre, der ”taler” til din musikstil. Men hvis du som jeg har en bred musiksmag, så er det dejligt med et album med lidt af hvert på.
Karsten Jørgensen