Mission er også at gi’ blomster til strippere…

Pastor Matt Reynolds fortæller her om, hvad der kan ske, når kristne tør krydse deres bekvemmeligheds-grænser.

Af Pelle Kviesgaard

I Grace Midtown Church, Atlanta, oplever de, at mission ikke er vildt kompliceret – når bare de handler på Guds ord.

I dag er der 1300 mennesker i Grace Midtown Church, (GMC) i Atlanta, og de oplever hele tiden, hvordan flere træder ind i discipelskab.
Det hele begyndte for 15 år siden, da en vækkelse brød ud på den High School, hvor Matt Reynolds gik. Både footballspillere og matematiknørder – og også Matt selv – gav deres liv til Jesus. I dag kan Matt se, at det er folk tilbage fra dengang, der er kernen i kirken.

Husmenigheder

Det var altså ikke, fordi Matt og de andre havde en stor forkromet plan om at lave en megakirke. De har blot oplevet, hvordan Gud har ledt dem skridt for skridt.
Grundpillen i GMC er de såkaldte House Churches. En mangfoldighed af klynger, som grundlæggende handler om at være “familie på mission.” Konceptet virker, fordi medlemmerne helhjertet har accepteret det at være familie. Fx fortæller Matt om, hvordan der samles penge ind, når den fattige studerende fra “huskirken”s bil bryder sammen.

Alle har ansvar

“Releasing families on mission” bygger på den idé, at medlemmerne skal hjælpes med at finde frem til, hvilken tjeneste de allerede er i gang med – snarere end at uddele nye roller. Når et medlem efterlyser, at kirken gør noget på studiestedet, så får hun at vide, at det de gør der, gør de igennem hende.

Ud af komfortzonen

Fokus lige nu er at tage risici i missionen. Matt fortæller om en pige, som aldrig for alvor handlede på, hvad Gud sagde til hende. Det ville hun gerne gøre noget ved.
Nogle uger senere bad Gud hende om at give blomster til en stripper. Efter en lidt akavet proces med at finde stripperen, lykkedes det hende at få afleveret blomsterne, og hun kan nu berette om, hvad det gjorde ved dem begge.
Som præst er det den slags, Matt drømmer om at se mere af – at kristne tør krydse grænser og komme ud af komfortzonen, fordi de handler på Guds ord.

Inspiration til Danmark

Jeg spurgte Matt om, hvorfor han tror, at han kan hjælpe os her i Danmark – et af de mest sekulariserede lande.
Ydmygt svarer han, at han først og fremmest regner med at modtage lige så meget, som han giver. Samtidig mener han, at evangeliet er transkulturelt og ikke noget, der kun virker i Atlanta.
Derudover har han flere fantastiske vidnesbyrd med om, hvad Gud har gjort, og håber, at vi må blive inspireret og vokse i troen på, at Gud vil meget mere i Danmark.
Du finde Matt’s prædikener på http://gfc.tv/midtown/teaching/


Artiklen fortsætter efter annoncen: