Seniorer hjælper gadebørn i Tanzania

Esther Jeppesen og hendes mand, Ole, har været seniorvolontører på et børnehjem i  Sumbawanga, Tanzania. Ole har stået for byggeriet af hjemmet.
Esther Jeppesen og hendes mand, Ole, har været seniorvolontører på et børnehjem i
Sumbawanga, Tanzania. Ole har stået for byggeriet af hjemmet.

Pensionistparret Esther og Ole Jeppesen har været udsendt som volontører gennem foreningen Fremtid og Håb, som holder årsmøde den 19. april.

Gadebørn i Tanzania har stor glæde af danske seniorvolontører, mener foreningen Fremtid og Håb, som holder årsmøde i Vejle Frimenigheds lokaler den 19. april.

Foreningens arbejde i Sumbawanga i Tanzania har gennem flere år været båret af ældre volontører bl.a. i forbindelse med bygning af et børnehjem. Nu har man brug for hjælp til at få børnehjemmets nye landbrug til at fungere, oplyser formand Peter Sjursen.

Alder ingen hindring

Blandt de tidligere volontører er Esther og Ole Jeppesen fra Jelling. Ole på 76 har haft sit eget tømrer- og murerfirma gennem 35 år. For 20 år siden rejste han sammen med Esther til Afrika første gang. Han har arbejdet i hele syv afrikanske lande siden da.
– Jeg arbejder hele tiden, siger Ole, som bl.a. har bygget børnehjemmet i Sumbawanga.
Hans hustru, som netop er fyldt 70, er uddannet sygeplejerske. Hun har ikke været i arbejde på byggepladsen, men hun har været aktiv på børnehjemmene, fortæller Ole.
Ægteparret har foruden Tanzania blandt andet arbejdet i Zambia, i Sydafrika, på skibet Anastacia og på Madagascar.

Årsmødet i Vejle

Når Fremtid & Håb holder årsmøde, er det blandt andet med et ønske om at finde nye seniorvolontører.
– Har I lyst til at tage på eventyr i Afrika? Og samtidig hjælpe gadebørn til at skabe en fremtid for sig selv? Så skal I melde jer som seniorvolontører hos os, lyder opfordringen.
Netop nu er der brug for et ægtepar, gerne tidligere landmænd, der i en periode på 2-6 måneder kan hjælpe med at få Sumbawanga-børnehjemmets nystartede landbrug til at fungere optimalt. Visionen er, at børnehjemmet kan begynde at tjene penge på de cirka 11 tdr. land jord. Der skal etableres et mindre ​husdyrhold med blandt andet køer, grise og høns.
På børnehjemmet Bethania Childrens Village får de forældreløse gadebørn både skolegang, tryghed og kendskab til kristendommen.
Årsmødet begynder med gudstjeneste kl. 10.00. Herefter er der frokost efterfulgt af årsmøde og generalforsamling.
Olivia Bjarnaskor Poulsen, som var volontør i 2014, vil fortælle ​om arbejdet med børnene.
Fremtid og Håb er en lille organisation med 450 medlemmer. Det organisatoriske arbejde i Danmark drives alene af frivillige kræfter, oplyser formand Peter Sjursen.