500 gidsler reddet fra Boko Haram i Nigeria

Nigerias afgående præsident Goodluck Jonathan.
Nigerias afgående præsident Goodluck Jonathan.

Goodluck Jonathan har startet en storoffensiv mod terrorgruppen, før han stopper som præsident.

Omkring 60 kvinder og 100 børn er blevet reddet fra terrorgruppen Boko Haram efter en nigeriansk militæraktion i sidste uge. Få dage tidligere lykkedes det hæren at få 293 frigivet, skriver Christian Headlines.

Redningsaktionen fandt sted i Sambisa-skoven. En militærtalsmand oplyser, at mange af de kidnappede har været udsat for psykiske traumer og indoktrinering af terrorgruppen. Over 200 af de befriede piger og kvinder er også gravide.
Amnesty International glæder sig over frigivelsen, men peger på, at der stadig er mange gidsler hos terrorgruppen.
– Denne udvikling må fejres, og det er en stor lettelse for kvinderne, pigerne og deres familier. Men det er bare toppen af isbjerget. Der er tusindvis af andre kvinder og piger og mænd og drenge, som er bortført af Boko Haram, udtalte Netsanet Belay fra Amnesty International.
Det vides endnu ikke, om de 219 skolepiger, der blev bortført fra Chibok i april 2014, er blandt de løsladte. Massekidnapningen i Chibok tvang præsident Goodluck Jonathan til at acceptere hjælp fra udlandet. Han har været under hård kritik for ikke at gøre nok for skolepigerne. Analytikere mener, at sagen medvirkede til Jonathans nederlag til Muhammadu Buhari ved præsidentvalget den 28. marts i år.
Muhammadu Buhari overtager præsidentembedet den 29. maj. Han har svoret at ville udrydde de militante islamister. Goodluck Jonathan mener dog, at hans efterfølger vil overtage ’et Nigeria, som er helt fri for terror-højborge’.