Beruset på vagten?

Holdningen til alkohol er til debat hos to af ugens debattører.
Holdningen til alkohol er til debat hos to af ugens debattører.

Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1 B st. th.
6400 Sønderborg

I den seneste tid har der været fokus på soldater, der er faldet i søvn på vagten. Blandt dem vist endog en sergent. Og endnu værre: Nogle af de sovende soldater har drukket alkohol. Blodprøver viser en højere promille end det acceptable.
Det er strafbart, når en soldat sover på sin vagt. Og endnu mere strafbart, hvis han har drukket alkohol. – Der er politikere, som mener, at de sovende og måske alkoholiserede soldater straffes for lidt. Man vil have strafferammen udvidet.
Men det er et spørgsmål, om man kan straffe soldaterne til at være ædru.
Det rigtige vil være at få dem til at vælge afvænning, så de bliver afholdne. I de seneste 15 år er der forsvundet flere afholdsforeninger. Men der er stadig to: Frelsens Hær og Danmarks Afholdsforening. DA har en landsdækkende alkoholrådgivning. Og i både FH og DA er der mulighed for terapi. Ved geografisk afstand pr. telefon og korrespondance.