Det er sundt at leve som kristen

Ansvarshavende redaktør  Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør Henri Nissen

 

Du kan læse endnu en historie om, hvordan troende kristne har et bedre liv.

En undersøgelse af 6.500 personer adventister og baptister viser, at de kristne ikke bliver ramt i samme grad af de alvorlige livsstilssygdomme som blodpropper og hjertesvigt.
Tidligere undersøgelser har vist, at aktive kristne heller ikke får kræft i samme omfang, som andre. Ja, det er tilmed sådan, at kristne kvinder med et aktivt bønsliv oplever større glæde og tilfredshed i deres sexliv…!
Kort sagt afliver de store folkeundersøgelser myterne om ”religionens skadelige virkning”. Tværtimod er det sundt at være kristen – foruden alle de andre ”fordele”.

Når forskerne skal forklare dette, hæfter man sig ofte ved, at adventisterne jo lever mest af grøntsager og at de som regel hverken drikker alkohol eller kaffe.
Men den seneste undersøgelse viser sjovt nok, at baptisterne scorede flere sundhedspoint end adventisterne, når det gælder hjerteproblemer.
Da baptisterne jo slet ikke går op i sundhed på samme måde som adventisterne, må man altså et spadestik dybere for at finde årsagen. Det handler nemlig ikke kun om at leve sundt. Troen på Gud har i sig selv en helbredende virkning. Det véd vi fra Bibelen, men vi ser det også i mange menneskers liv, når de får kontakt til Skaberen selv. Så bliver livet genoprettet, uanset hvor ødelagt, det har været. Både på sjæl og legeme. Ja, nogle oplever endda mirakler.

Men er det så al religion, der er gavnlig? Nej, bestemt ikke. Sataniske religioner har den stik modsatte virkning.
Og selv, når det gælder kristendom, er der forskel. En stor tysk undersøgelse af folkesundheden fandt også, at troen gjorde underværker. Men det var vel at mærke den tro, hvor man har tillid til ”den kære Gud”. Derimod var en tvangsmæssig tro, der var præget af frygt og mange regler, nærmest skadelig.
Så måske skulle vi tjekke, om vi lever i den hjertelige tillid til Gud og Jesus, som Ny Testamente lægger op til. Eller om evangeliet er blevet til bare regler og bestemte holdninger.
Det er nemlig ikke sundt.