Børnebiblerne nåede frem

Af  Jørgen Vium Olesen Arkitekt, grundlægger af Forlaget Scandinavia og Udfordringen. De to institutioner er nu uafhængige.
Af Jørgen Vium Olesen
Arkitekt, grundlægger af Forlaget Scandinavia og Udfordringen.
De to institutioner er nu uafhængige.

Forlaget Scandinavia sendte 3.000 børnebibler som en gave til Heidi Bakers arbejde i Mozambique. Biblerne forsvandt, men er nu fundet i hovedstaden Maputo. Og Scandinavia forærer nu 10.000 bibler, fortæller forlægger Vium Olesen, der opfordrer læserne til at være med.

De 3,000 Handy Bibles som Scandinavia gav til IRIS, Heidi Bakers mission i Mozambique er ankommet i 2014!

Vi spurgte Heidi under Awake konferensen i København, men Heidi vidste ikke rigtigt noget om biblerne, men vi fik kort efter en mail fra Marta Söderberg, som er én af Heidis assistenter:
”Ja, disse 3,000 Handy Bibles blev modtaget i 2014 og har været til stor velsignelse på vores base i Maputo”.
Så alt er vel, så langt. Men 3.000 stk. Handy Bibles på portugisisk rækker ikke langt, til en befolkning på over 25 millioner, hvoraf haldelen er under 18 år.

10.000 store børnebibler

Jeg nævnte for Heidi Baker, at Scandinavia gerne ville give 10.000 børnebibler på 408 sider, på portugisisk, til deres arbejde i Mozambique i august-september. Det blev hun glad for.
En illustreret Børne-bibel er en rigtig god måde at formidle Gud ord på. Den indeholder et udvalg af de mest kendte beretninger i Bibelen, fra Adam og Eva til Åbenbaringen. Den er illustreret på hver side. Det er en eksklusiv bog for et barn i Mozambique, også velegnet for voksne, som måske ikke læser så godt?
Samtidigt med, at den er robust og relativ billig at producere.

Forlaget Scandinavias stifter, Jørgen Vium Olesen, mødte Heidi Baker i København i begyndelsen af maj, hvor hun talte til Awake-konferencen. Kontakten er en udløber af bogen Mama Heidi, som Scandinavia udgav i 2014.
Forlaget Scandinavias stifter, Jørgen Vium Olesen, mødte Heidi Baker i København i begyndelsen af maj, hvor hun talte til Awake-konferencen. Kontakten er en udløber af bogen Mama Heidi, som Scandinavia udgav i 2014.
Vil du være med og give flere børnebibler?

Hvis du vil være med til at give bibler, så kan du for 20 kr. give en børne-bibel til et barn i Mozambique. Dit bidrag vil gå fuldstændigt ubeskåret til en bibel udover de 10.000 som Scandinavia giver.
Alle andre omkostninger, så som lønninger og administrations-omkostninger, bliver båret af Forlaget Scandinavia.
For 2.000 kr. vil du give 100 bibler til børn i ét af Afrikas fattigste lande.
Det kunne være skønt at oversvømme Mozambique og andre afrikanske lande med Guds ord i form af Børne Bibler og anden kristen litteratur.

En drøm gjorde indtryk
Forlaget Scandinavia har nu tilbudt 10.000 stk. af denne store børnebibel - som også kan læses af voksne - til Heidi Bakers arbejde i Mozambique. Og læserne opfordres til at give flere bibler til Afrika.
Forlaget Scandinavia har nu tilbudt 10.000 stk. af denne store børnebibel – som også kan læses af voksne – til Heidi Bakers arbejde i Mozambique. Og læserne opfordres til at give flere bibler til Afrika.

Efter én af de første Awake-konferenser i København, hvor jeg for første gang hørte om Heidis arbejde i Mozambique, havde jeg en drøm: ”Jeg fortalte nogle mennesker om Guds strategi for Afrika. Først fortalte jeg om den strategi, som den danske Sudanmission havde, da de for over 100 år siden byggede missionsstationer tværs over Afrika, syd for Sahara: ”De ønskede at stoppe muslimernes fremgang syd for Saraha”.
Så fortalte jeg videre i drømmen, at én af Scandinavias børnebibler var blevet nomineret af undervisningsministeriet i Kenya til gratis uddeling på skolerne i Kenya, (som jo ligger syd for Sahara).
Videre fortalte jeg om Heidis arbejde i Mozambique, hvor to af de nordlige provinser i Mozambique før af regeringen blev betegnet som muslimske. Nu, efter at tusindvis af menigheder var blevet plantet i disse to nordlige provinser, blev de betegnet som kristne provinser.
Yes, fortalte jeg videre i drømmen, dette er Guds strategi.
Når Helligånden i vor tid kan komme til at gøre sine gerninger, som det er sket i vækkelsen i Mozambique, hvor der i løbet af få år er blevet plantet 10.000 menigheder, så det er stadig Guds strategi, som da Sudanmissionen planlagde missionsstationer tværs over Afrika for at standse muslimernes fremmarch i den sydlige del af Afrika.
Så vågnede jeg!

Opfyldelsen af drømmen
Det er 3.000 af denne børnebibel på portugisisk - med håndtåg - for helt små børn, som Scandinavia har givet til Mozambique.
Det er 3.000 af denne børnebibel på portugisisk – med håndtåg – for helt små børn, som Scandinavia har givet til Mozambique.

Den børnebibel, som jeg drømte om, er siden blevet godkendt som: ”School Edition” af Undervisnings Ministeriet i Kenya. Og Bibelselskabet (som står for distributionen) har modtaget den første container!
Men dette er kun en meget spæd begyndelse for at se Guds vilje (strategi) ske på jorden, som den sker i himmelen.
Der er millioner af børn i Afrika, som vi kan nå med Guds ord. I IRIS’s arbejde, som Heidi er leder for, er der alene 2 millioner mennesker involveret. En Bibel for dem vil være en fantastisk gave, som kan få betydning for Afrikas fremtid.