Kirsten Auken ny programchef i Danmission

Kirsten Auken
Kirsten Auken

Første juni tiltræder den 46-årige Kirsten Auken som programchef for fattigdomsbekæmpelse i den folkekirkelige organisation Danmission.

Hun får ansvaret for at fortsætte Danmissions arbejde med at opbygge og styrke civilsamfund i Asien, Afrika og Mellemøsten med særlig fokus på dialog, udvikling og marginaliseredes rettigheder.
Kirsten Auken er datter af Margrete Auken (og søster til Ida Auken). Hun har allerede 16 års erfaringer med internationalt udviklings- og kirkesamarbejde.

Kristne har ansvar

Det kirkelige udviklingsarbejde og det medmenneskelige ansvar ligger Kirsten Auken meget på sinde. Hun udtrykker sig klart om, hvorfor hun har valgt at lægge sine kræfter i arbejdet med fattigdomsbekæmpelse:
– Det er et vigtigt og krævende kald. For mig udspringer fattigdomsbekæmpelse naturligt af det evangeliske udgangspunkt, og det er i arbejdet med at nå ud til de mest marginaliserede og undertrykte, at vi opfylder vores opgave som kristne.
Kirsten Auken har været politisk rådgiver hos Folkekirkens Nødhjælp. Fra 1999 frem til 2009 har hun arbejdet hos Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Også her fyldte det internationale arbejde en væsentlig del. Og gennem årene har hun således fået opbygget et særdeles stærkt kirkeligt og udviklingspolitisk netværk.
Privat lever Kirsten Auken sammen med journalist Lars Abild, og hun har teenagedøtrene Andrea og Rebekka.
Hun overtager jobbet som programchef for fattigdomsbekæmpelse fra Nik Bredholt, som skal være regionsleder for Danmissions arbejde på Zanzibar og i Madagaskar.