Kristent bageri dømt for diskriminering af homofile

Bageriet Ashers blev dømt for diskriminering, fordi de nægtede at lave en kage med teksten ’støt homofilt ægteskab’.
Bageriet Ashers blev dømt for diskriminering, fordi de nægtede at lave en kage med teksten ’støt homofilt ægteskab’.

– Familien er meget skuffet over dommen. Den påbyder alle forretningsdrivende at yde deres service til alle kunder, uanset hvad det gælder, siger Daniel McArthur fra bageriet Ashers.

Bageriet Ashers i Newtownabbey i Nordirland nægtede i 2014 at bage en kage med påskriften ’Støt homofilt ægteskab’ på et billede af tegneseriefigurerne Bert og Ernie. Da bageriet ikke ønskede at udbrede dette budskab, nægtede de at fremstille kagen.
Sagen om homo-kagen kom for retten i 2014, og nu er dommen faldet. Bageriet er dømt for diskriminering, skriver Christianity Today.

Diskriminering?

Det er Ligestillingskommissionen i Nord-Irland, som har vundet sagen mod bageriet.
– Vi er her for at hjælpe dem, som ikke kan hjælpe sig selv. I denne sag er det tydeligt, at Gareth Lee blev diskrimineret, siger lederen af ligestillingskommissinen i Nord-Irland, Michael Wardlow.
Men bageren mener ikke, at forretningen har diskrimineret kunden.
– Vi har sagt fra begyndelsen, at problemet var budskabet på kagen, ikke kunden. Vi vidste ikke, hvilken orientering Mr. Lee havde, og det var heller ikke relevant, siger McArthur.

En chance for at dele troen

Nord-Irlands viceminister Martin McGuinness opfatter dommen som en sejr for ligestillingen.
– Dommen over Ashers bageri er god for ligestillingen. Homofile er blevet diskrimineret alt for længe. Vi og loven er på deres side, siger han til BBC ifølge KPK.
Men bager McArthur kan til trods for dommen alligevel se noget positivt i sagen:
– Tabet i denne sag og muligheden for en bøde er skuffende, men det er en lille byrde at bære, når vi ved, at sagen har givet os en mulighed for at snakke om vor tro, siger Daniel McArthur.
Som mange andre ønsker vi bare at kunne leve og arbejde i overensstemmelse med vor religiøse tro. Vi kan ikke lade troen ligge hjemme, når vi går på arbejde, fastslår McArthur i et interview med Christianity Today.