Migrantpræster vil vække ’den sovende Folkekirke’

60 præster og ledere fra 30 migrantmenigheder i Danmark mødtes til konference i Kristi Himmelfartsferien.
60 præster og ledere fra 30 migrantmenigheder i Danmark mødtes til konference i Kristi Himmelfartsferien.

 

 

 

 

 

 

 

Ledere fra migrantmenighederne i Danmark inspirerede hinanden i Kristi Himmelfartsferien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En fælleskirkelig konference i Middelfart samlede 60 præster og ledere fra 30 migrantmenigheder i Danmark 14.-17. maj.

– Der var nysgerrighed, medleven, bøn for verdens migranter og nødlidende – og masser af livsglæde, fortæller konferencens tovholder, Birthe Munck-Fairwood fra Tværkulturelt Center.
De herboende migrantpræster og menighedsledere med rødder i 25 lande mødtes i år for sjette gang. Formålet med konferencen, som foregik på Brogården i Middelfart, var at dele erfaringer og visioner om at være menighed i Danmark – og møde repræsentanter for folkekirken.

Hvordan fastholde de unge?

På konferencen var der bibelrefleksion ved forfatter Ingeborg Kappelgaard og oplæg ved universitetslektor Hans Raun Iversen om danskernes tro, folkekirken og mission i Danmark. Psykolog Olu Robbin-Coker holdt foredrag om præsteliv og stresshåndtering.
Deltagerne kom bl.a. ind på, hvorvidt det er muligt – og ønskeligt – at fastholde flerkulturelle unge i menighedernes eksilkultur. Der var dog også tid til bare at nyde de naturskønne omgivelser ved Lillebælt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vil hjælpe folkekirken
Formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd, ph.d. konsulent Mogens Mogensen (til højre) ses her sammen med Lam Pohl og hans kone Hue Thi Ngu Yen fra den vietnamesiske evangeliske menighed i Slagelse.
Formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd, ph.d. konsulent Mogens Mogensen (til højre) ses her sammen med Lam Pohl og hans kone Hue Thi Ngu Yen fra den vietnamesiske evangeliske menighed i Slagelse.

Konferencen sluttede med et veloplagt oplæg ved Mogens Mogensen, formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Emnet var: ’Hvorfor er folkekirken interesseret i migrantmenigheder?’ Det udløste en livlig debat. Migrantpræsterne bød ind med deres forventninger til folkekirken, bl.a. lån af lokaler.
Men flere understregede, at de også ønsker at bidrage til folkekirkens liv og vækst. En afrikansk præst sagde: ”Folkekirken er som en sovende kæmpe. Vores vision er at vække kæmpen!”
De godt 60 deltagere kom både fra hele verden og fra hele Danmark. Der var en stærk samhørighed om den fælles kristne tro. Det kom ikke mindst til udtryk ved den afsluttende nadvergudstjeneste. Her blev alle forenet i bøn for verdens brændpunkter – og for hinanden og de mange udfordringer fremover som Guds mangfoldige menighed i Danmark, slutter Birthe Munck-Fairwood.

Det sagde deltagerne

Mange deltagere udtrykte begejstring for undervisningen. Men også fællesskabet og nyt håb for fremtidigt samarbejde fyldte meget:
– Jeg har opdaget mangfoldigheden i de mange kristne kirker i Danmark.
– Nu ved jeg, at de danske kirker gerne vil arbejde sammen med os.
– Det bedste var sammenholdet, og at vi lærte så meget af hinanden.
– Jeg har mødt nye mennesker, og vi vil holde kontakten og støtte hinanden efter konferencen, lød nogle af kommentarerne.

InspirationsDagene var arrangeret i et netværkssamarbejde mellem Danske Kirkers Råd, Apostelkirken, Kirkernes Integrations Tjeneste og Tværkulturelt Center, der var tovholder.
Præsternes ophold blev betalt af stiftsudvalg, menighedsråd, Den Katolske Kirke, Baptistkirken i Danmark og Chr. P. Hansen og Hustrus Fond.