Valgkamp – ikke kun for politikere

Per Damgaard Pedersen
Per Damgaard Pedersen

Det er ikke kun statsministeren, der har en valgknap. Det har vi også! Slagplanen er klar. Den er hemmelig. Den er gennemtænkt, og den er detaljeret. Mange frivillige står på spring.

Endnu en gang vil Retten til Liv få rollen som den lille dreng i Kejserens Nye Klæder, der peger på elefanten i rummet – det store skrumlede bæst, som alle kan se, men ingen taler om, og som tramper rundt i vores etiske porcelænsbutik og knuser menneskers liv.

Kampagnen går ud på, at vi taler på vegne af de ufødte og siger: Stem for livet! Budskabet er klart og tydeligt. Måden, det bliver sagt på, er pæn og ordentlig. Vi håber, det giver genlyd både hos medier og menigmand.

Jeg vil gerne spørge, om du vil være med? For jeg tror, at vi alle kan gøre noget, der rykker!
Politikere er altid glade for kontakt med deres bagland. Ja, faktisk har de generelt et problem med at finde ud af, om de nu også har føling med vælgerne. Derfor kan en lille mand som du og jeg gøre et stort indtryk. En telefonopringning eller en mail kan flytte noget: Jeg overvejer at stemme på dig, men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad du tænker om abort. Synes du ikke, det er et problem? Mere end 15.000 årligt? Hvad har du til hensigt at gøre ved det, hvis du bliver valgt?

Henvend dig til en politiker eller tre. Jeg er sikker på, at de vil blive glade for det. Også selv om emnet ikke er det enkleste. Gerne allerede nu, før valgkampen for alvor ruller, og de får rygende travlt.
Jeg tror, du kan gøre en forskel!

Per Damgaard Pedersen er formand for Retten til Liv. Han er til daglig sognepræst i Kristkirken i Kolding. Vi citerer her hans leder-artikel fra Retten til Liv, da den er henvendt til alle vælgere.