s19_debatMikael Rahbæk Andreasen
Valby, København

”Frikirkepræst stiller op for LA” – trist læsning
Sidste uges interview i Udfordringen om frikirkepræsten, der stiller op for Liberal Alliance var decideret trist læsning.

Det triste består i det forhold, at en kristen præst synes at kunne finde harmoni mellem sin tro og så et syn på mennesker og økonomi, der baserer sig på, at vi som mennesker er i indbyrdes konkurrence med hinanden og et mantra om yderligere vækst, der kun udpiner jorden mere og mere.
Det er muligt, at kristne og liberalister kan finde en form for enighed om individets unikke værdi, men når Gud betingelsesløst og universelt i kærlighed og nåde har skænket os livet og jorden, vi bor på, ja, så synes det nærmest at være en direkte hån mod skaberværket og Guds natur eksempelvis at tilslutte sig et parti som Liberal Alliance.
Vi er ikke som Guds unikke skabninger i konkurrence med hinanden! Og vi har et ansvar for at passe på den jord, vi har fået skænket!
Jeg er med på, at konsekvenserne af dette er umulige at leve op til under de strukturelle forhold, vi lever under (jeg kan i hvert fald ikke til fulde), men der burde vi måske hellere ty til bønnen ”Herre, forbarm dig over os”. I hvert fald ikke tilslutte os verdens mammon-paradigme. Man skal altid være varsom med at udtale sig om, hvad sand kristendom er – til gengæld synes det muligt at tale om, hvad kristendom i hvert fald ikke er.