ADRAs generalsekretær 65 år

Lehnart Falk har været fisker, tømrer, præst, ansat i Red Barnet og er nu generalsekretær i ADRA Danmark.
Lehnart Falk har været fisker, tømrer, præst, ansat i Red Barnet og er nu generalsekretær i ADRA Danmark.

ADRA Danmarks generalsekretær fyldte 65 år den 3. juni. Det blev som altid en travl dag, for ADRA arbejder i otte afrikanske lande og tre lande i Mellemøsten. Lehnart Falk har nemlig fokus på verdens udsatte.

– Vi fokuserer på at støtte fattige og sårbare mennesker gennem kapacitetsopbygning og fortalervirksomhed i tæt samarbejde med lokale ADRA-kontorer, fortæller generalsekretæren.
Lehnart Falk startede som generalsekretær i ADRA i 2006. Organisationens motto er: ”Vi ændrer verden – et liv ad gangen.”

Fisker blev præst mm.

Lehnart Falk voksede op i fiskerbyen Tejn på Bornholm. Som ung kom han i lære som tømmer, men efter et ophold på en kristen højskole følte han et kald til at blive præst. Efter teologisstudier på et af adventisternes universiteter i Australien og en Master i religion fra England introducerede Lehnart Falk sorg-og-krise-bearbejdelse i Danmark.
De næste 15 år arbejdede han som præst i adventistmenigheder på Færøerne og i Danmark.
ADRA Danmark, som blev stiftet i 1987, fik Lehnart Falk engageret i arbejdet med at pakke hospitalsudstyr i containere, som skulle sendes til Angola og Liberia.
Da han selv besøgte Liberia for at hjælpe de lokale med at læse de danske manualer til udstyret, oplevede han ved selvsyn landets store behov for hjælp.
Herefter blev han informationschef i ADRA Danmark.

Hjælp til de fattigste

Som præst tog Falk en cand. psyk. med speciale i børn. Derfor blev det til ti års arbejde for Red Barnet.
I 2006 afsluttede Lehnart Falk en Master i Afrikanske Studier på Københavns Universitetet, og samme år startede han som generalsekretær hos ADRA Danmark.
– Vi arbejder i nogle af de fattigste og mest skrøbelige lande i verden. Og vi må nøje følge situationen i både Sydsudan, Yemen og Burundi, så vores medarbejdere, samarbejdspartnere og modtagere ikke bliver udsat for unødvendig fare, siger generalsekretæren, som også havde travlt på sin 65 års fødselsdag.