Landsformand: ’KD er ikke et religiøst parti’

Stig Grenov
Stig Grenov

– Vi finder ikke vore love i en bog, siger KristenDemokraternes landsformand Stig Grenov.

I et tv-interview sidste uge afviste landsformanden at betegne KD som et religiøst parti. Her uddyber han hvorfor.

Ikke som i Iran

– Et religiøst partis love er styret af en bog. Det er den slags teokrati, som vi ser i Iran.
Jesus siger: ’Mit rige er ikke af denne verden’. Derfor argumenterer jeg ikke med bibelord. KD er inspireret af Bibelens holdning, som vi så skal omsætte til almindeligt dansk. Ellers giver det ikke mening for det store flertal.
Bibelen siger fx ikke, om vi skal være for eller imod EU. Men den giver os nogle pejlemærker, forklarer Stig Grenov.

Bibelhistorie for børn

– Danske børn har brug for bedre undervisning i kristendom. Det, de får nu, er en gang filosofisk sniksnak. Så sidder de og skal forholde sig til, hvad der er godt og ondt og hvad forelskelse er for noget. Børn skal ikke være filosofiske!
Vi har brug for, at børn lærer de bibelske beretninger at kende. Her hælder jeg til den gamle grundtvig-koldske tradition, siger Stig Grenov. Han har tidligere undervist i kristendom, men det var ikke en ”behagelig oplevelse”, indrømmer han.

Menneskesynet æder os

I vores samfund konkurrerer kapitalisme med kommunisme, og begge samfundssystemer æder os mennesker. Der er noget galt med menneskesynet både i rød og blå blok, mener Stig Grenov.
Privat er han gift med Benedikte, der er kemiingeniør på Københavns Universitet. Parret, som bor i Hørsholm, har 3 voksne børn. Til daglig underviser Stig Grenov i fysik, kemi og matematik på privatskolen Marie Mørk.
Ægteparret er med i Lyngby Frikirke, som er en del af Apostolsk Kirke.
– Det er et sted, hvor man kan komme og være menneske, siger Stig Grenov. Men netop nu kræver valgkampen meget ekstra tid for politikere i et lille parti.
– Vi er nødt til at være der, hvor journalisterne giver os en platform. Men det er en styrke, når man ser den gejst og det fællesskab, som nok er enestående i KD, slutter landsformanden.