Danske Patricha hjælper fattige indiske piger

Patricha Ottsen (tv) var sammen med Amanda Salka volontører på pigehjemmet i Indien.
Patricha Ottsen (tv) var sammen med Amanda Salka volontører på pigehjemmet i Indien.

Kherwara-missionen driver et pigehjem i Indien. Her kan danske volontører gøre en stor forskel.

Patricha Ottsen har været volontør på det kristne pigehjem All Saints Girls Hostel i Kherwara, i fire måneder. Her får 80 piger i alderen 4-17 år den skolegang, mad og tøj, de ikke ville få hjemme.

Pigehjemmet startede for 70 år siden og har altid været støttet af danske midler igennem organisationen ”Dansk Kherwara Mission”. Pigerne kommer fra meget fattige familier i de omkringliggende landsbyer.
Selv om de statsstøttede skoler er gratis i Rajasthan, ville ingen af disse piger få en sammenhængende uddannelse, hvis de boede hjemme, pga. prisen på en skoleuniform, og fordi der er brug for deres arbejdskraft i hjemmet, i marken osv.

Skolepiger
Skolepiger
En seng, tøj og mad nok

På hjemmet får alle en seng at sove i, mad 3 gange i døgnet og tøj på kroppen. Pigerne har også tid til både skolegang og leg. Når de forlader skolen, har de gennemført, hvad der svarer til den danske folkeskole. Projektet støtter dog stadig pigerne økonomisk og med hjælp og vejledning i deres videre uddannelse.
Pigehjemmet er bygget på kristne værdier. Forstander Arun Prashad er en kristen mand, og pigerne bliver undervist i kristendommen dagligt, selv om halvdelen af dem er hinduer.
Arun Prashad har hjertet på rette sted og brænder for pigernes velbefindende. Han er rigtig dygtig til at finde løsninger, når dansk og indisk kultur (uundgåeligt) støder sammen. Han har også flere gange mæglet i pigernes familier, når de gerne vil have pigerne gift, før de har færdiggjort deres videregående uddannelse.

Volontør-kontakt

Patricha har været volontør på hjemmet sammen med Amanda Salka. Volontørerne kommer som et frisk pust, og de fungerer som legetanter for pigerne. Kun den enkelte volontørs fantasi sætter grænserne: Udflugter til Udaipur (nærmeste storby), leg, engelskundervisning, børnefester med balloner og musik, “beauty-dage” med ansigtsmasker og fodbad og caféture med de store piger, foruden dovne eftermiddage og kristendomsundervisning på nye og kreative måder.

- Aldrig har jeg oplevet så meget kærlighed, så meget latter og sådan en fantastisk ånd som i den lille landsby i Rajasthan, fortæller Patrichas mor, Anne-Birthe Ottsen. Hun brænder for det lille pigehjem i Kherwara, som hun snart vil besøge for 3. gang.  I mellemtiden arbejder hun som frivillig fundraiser for projektet, bl.a. med foredrag og sangcaféer i danske kirker.
– Aldrig har jeg oplevet så meget kærlighed, så meget latter og sådan en fantastisk ånd som i den lille landsby i Rajasthan, fortæller Patrichas mor, Anne-Birthe Ottsen. Hun brænder for det lille pigehjem i Kherwara, som hun snart vil besøge for 3. gang.
I mellemtiden arbejder hun som frivillig fundraiser for projektet, bl.a. med foredrag og sangcaféer i danske kirker.

Volontørerne fungerer som mellemled imellem den danske og den indiske side af projektet, fortæller Patrichas mor, Anne-Birthe Ottsen, som nu er blevet fundraiser for pigehjemmet.
– Jeg tabte fuldstændigt mit hjerte til pigehjemmet i Kherwara og besluttede, at jeg ville gøre, hvad jeg kunne for at hjælpe.
Jeg arbejder derfor i dag som fundraiser i verdens bedste frivilligarbejde. Jeg holder bl.a. foredrag rundt om i landet om hjemmets drift og pigernes hverdag. Jeg laver sangcafé, hvor der synges 14 sange, som bindes sammen med historier fra Kherwara. Derudover er jeg med til at arrangere lykkehjul, og vi har et ”Kherwara-telt” med fiskedam, spil osv. til Sankt Hans aften i Pedersborg Kirke i Sorø, fortæller Anne-Birthe Ottsen.

Fundraising i folkedragt

Patricha er ved at være en lille ”ekspert” i Rajasthans kultur og er derfor ved at planlægge en arrangeret tur til Indien, hvor de rejsende får mulighed for at gå rundt i den traditionelle folkedragt, Salvaarsut, komme med ud på pigehjemmet, lave aktiviteter med pigerne og prøve en indisk togtur (hun har dog lovet at købe billetter, så ingen skal hænge udenfor toget!). Herudover er der en kamel-safari med campering under åben himmel og mad over bål ude i ørkenen på programmet. Tanken er, at alle som kommer med på denne tur, skal give en donation til driften af pigehjemmet.
De sidste 8-9 år har Pedersborg Kirke støttet pigehjemmet med godt en halv million kr. Pigehjemmet støttes også af to genbrugsforretninger samt enkeltpersoner og kirker.
Man kan læse mere på hjemmesiden: www.kherwara.dk eller læse om Patricha og Amandas tid som volontører på www.psrejsefeber.blogspot.com under ”Indien”.
Bodil