En hudløs ærlig politiker

”En ærlig politiker” kalder Johannes Østergaard Stig Grenov
”En ærlig politiker” kalder Johannes Østergaard Stig Grenov

Johannes Østerlund Nielsen
Kirketoftvej 25, Bjerringbro

– Aftenshowet på DR1 har på skift haft besøg af de forskellige partiledere. I aftes var det så Stig Grenov.
Vi oplevede Stig Grenov som et hudløst ærligt menneske. – En sådan mand er i grunden for god til at være politiker. ”Har han ikke en spindoktor”? spurgte én for en tid siden? For at svare så ærligt, som han gør, går ikke. En journalist, som interviewede ham, sagde bagefter med forundring: ”Han svarede på det, jeg spurgte ham om.”
– Aftenens udsendelse havde som sædvanligt tre afsnit: Mennesket Stig Grenov, en quiz og svar på spørgsmål fra seerne.
Vi mødte et varmt, glad og åbent menneske. Læreren, der ikke var bange for at lave sjov med sine elever. En mand, som godt kunne blive ophidset (engageret).
Han fremstod som et glad, levende og åbent menneske, så man tænkte: ”Er han egnet som politiker?” Men så når man møder hans viden og omsorg for de mennesker, som han gerne vil gøre noget for, bliver man klar over, at han ikke kun vil gøre noget, men også kan. Her banker et hjerte for mennesker.
– Som andre politikere havde Stig Grenov også valgt at tage på stemmefiskeri, hvorfor han tog ud til en institution, der hjælper børn, hvis forældre er alkoholiserede. Han blev imidlertid så optaget af sagen, at han blev der hele formiddagen.
-Tilbage til ærligheden. I quizzen skulle Stig Grenov overgå Helle Thorning Smidt, som førte konkurrencen. Det gik da også nogenlunde, men på spørgsmålet: ”Hvornår solgte Danmark de Vestindiske øer” svarede han forkert. Og så var det, at det kom helt ærligt fra ham: ”Og jeg er endda geografilærer.”
Her er endelig en ærlig politiker!
-Hvor mange danskere er ikke holdt med at følge med i de politiske debatter i denne valgkamp, for alt dette ”papegøjesnak”, som en kaldte det, og kradserier og angreb på hinanden er ikke til at holde ud.
Endelig dukker der en ærlig og ligefrem politiker op med en etik og en familiepolitik, som Danmark har så hårdt brug for.