Kristen radio forsvarer valget om at droppe Pride-gudstjeneste

Odd Eivind Høyvik
Odd Eivind Høyvik

Den samiske radiostation Radio DSF og Samemisjonen udtaler, at de ikke vil lade sig bruge i kampen mod Guds ordninger, skriver KPK.
Radio DSF og dens ejer, Samemisjonen, har offentliggjort en udtalelse i forbindelse med den ballade, der opstod, efter at radiokanalen nægtede at transmittere fra gudstjenesten under Sápmi Pride i maj. Festivalen for lesbiske, homofile, bifile og transkønnede fandt sted i Karasjok den 29.-31. maj.
Udtalelsen om ’Guds ordninger’ er signeret af fungerende formand Odd Eivind Høyvik og daglig leder Roald Gundersen i Norges Samemisjon.
Samemisjonen understreger i udtalelsen, at de ikke vil lade sig bruge i kampen mod Guds ordninger for samliv, specielt ikke hvis denne kamp tages ind i en gudstjenestesammenhæng.
Missionen vil ikke lade de seneste tiårs udvikling og udglidning i det vestlige samfund styre læregrundlaget. Samtidig understreger man, at enhver er hjertelig velkommen til Samemisjonens arrangementer, ligesom man opfordrer til at vise omsorg og medmenneskelighed overfor alle mennesker.