Lille børnebibel i Find Holger-stil

s15_Gå på opdagelse i Bibelens fortællingerI bedste ’find Holger-stil’ fortælles fem historier fra Det Nye Testamente. Det er en billedbog i stort format, med folde-ud-sider og små detektivopgaver, hvor man skal finde dyr og personer på billedet.

At dømme ud fra mængden af bøger mv., som tager afsæt i Bibelen og dens historier og formidler disse til børn og unge, så må markedet være meget stort. Bogen appellerer til forskellige læringsstile – siges det – hvilket må handle om muligheden for at gå på en visuel opdagelsesrejse eller blot læse historier, som er præsenteret letlæseligt og nænsomt bearbejdet.
Vi møder Jesus ved Jordanflodens bred, hvor dåben og begyndelsen til hans tjeneste annonceres. En central begivenhed, som ikke er til at komme uden om, når vi skal forstå, hvem Jesus er, hvor han kommer fra, og hvad han er kommet for. Derefter kommer historien om brylluppet i Kana, helbredelsen af en lam, lignelsen om sædemanden og Zakæus’ omvendelse. Det er i sig selv en bedrift at få formidlet Det Nye Testamentes kerne igennem fem korte historier, men det er lykkedes meget godt her.
Budskabet i en nøddeskal
Omvendelse og forvandling ligger som et underliggende tema igennem de fem historier. Det var Johannes Døberens budskab, som i denne udgave betoner, at Gud vil gøre noget fantastisk. Det er vel også den symbolske betydning, når Jesus forvandler vand til vin, at det handler om mere end tørstige bryllupsgæster. Det er budskabet til den lamme mand, som lige er blevet helbredt og får sin synd tilgivet osv.
Med dette for øje giver det rigtig god mening, at netop disse historier har fundet deres vej til bogen.

Charlotte Thoroe: Gå på opdagelse i Bibelens fortællinger
12 sider • 149,95 kr. • Lohse