Valgplakater for de ufødte

OLYMPUS DIGITAL CAMERARetten til Liv sætter ufødtes rettigheder på dagsordenen med plakater og kontakt til kandidaterne.

– Vil du være med til at opsætte valgplakater, der skal bringe de ufødte ind i valgkampen? Sådan lyder et opråb til vælgerne fra Retten til Liv.

Valgkampen skal bruges til igen at sætte den fri abort på dagsordenen, mener Retten til Liv. Derfor har foreningen lavet plakater til formålet, som man kan hente fra landskontoret.

Stem for livet

Plakat-aktionen er andet led i Retten til Livs kampagne. Det første led var hjemmesiden stemforlivet.dk, hvor alle folketingskandidater har mulighed for at fremføre deres holdning til den fri abort ved at besvare følgende tre spørgsmål:
Mener du, abort er et etisk problem?
Vil du arbejde for at begrænse antallet af aborter?
Vil du arbejde aktivt for et Danmark, der beskytter alle ufødtes ret til at leve?

Landssekretær Ellen Højlund Wibe og Retten til Liv tog sidste år initiativ til korsmarken ved Hedensted.
Landssekretær Ellen Højlund Wibe og Retten til Liv tog sidste år initiativ til korsmarken ved Hedensted.

Partierne vil traditionelt fritstille deres kandidater i etiske spørgsmål, så der kan findes abortmodstandere i de partier, som ikke officielt går imod fri abort. Da kun en brøkdel af kandidaterne har svaret på spørgsmålene, skal den nye kampagne henvise til hjemmesiden stemforlivet.
– Plakaterne skal på en nøgtern og afdæmpet måde illustrere abortens problem og opfordre vælgerne til at gå ind på hjemmesiden stemforlivet.dk for at finde de kandidater, der vil gøre noget ved dette problem, hedder det i pressemeddelsen med opfordringen til at hænge plakaterne op.
Retten til Liv har et kort med 14 danske byer, hvor man i første omgang har satset på at hænge plakater op. Aktionen startede søndag den 30. maj klokken 19.00. Men allerede mandag hang plakaterne i de 14 udvalgte byer – samt i mindst to andre byer.
Man kan henvende sig til Retten til Liv, hvis man gerne vil hænge plakaterne op i byer, der ikke er markeret på kortet.