Henrettelse af mor til fem udskudt

s10_asia-bibiDen kristne pakistanske mor til fem, Asia Bibi, blev dømt til døden for blasfemi i 2010 og har siddet fængslet i seks år. Nu har Pakistans højesteret imidlertid udskudt henrettelsen i forbindelse med en appelsag.
Asia Bibi blev i 2010 anklaget af muslimske naboer for at have krænket den islamiske tro ved at drikke vand fra ’deres’ brønd. Nabokvinderne hævdede også, at Asia Bibi havde sagt til dem: ”Min Kristus døde for mig. Hvad har Muhammed gjort for jer?”
– Henrettelsen af Asia Bibi er blevet udskudt, og det vil den være, indtil appelsagen er blevet afsluttet, siger advokat Saif-ul-Malook ifølge Reuters. Appelsagen, som startede tidligere i denne måned, er den 50-åriges sidste chance for at undgå dødsstraf.
Asia Bibi er dog så medtaget af angreb fra medfanger og forholdene i fængslet iøvrigt, at hun har svært ved at gå og lider af indre blødninger, mavesmerter og blodige opkastninger. Hvis hun ikke får lægehjælp meget snart, risikerer hun at dø i fængslet, vurderer tænketanken Gatestone Institute.