Terrorangreb rammer også muslimer i Cameroun

I Maroua, hvor Udfordringen støtter en radio, har der på få dage været to selvmordsbomber.

Den islamiske terroristgruppe Boko Haram, som hidtil har dræbt ca. 2.000 i Nigeria og sprængt mange kirker, har nu slået til i storbyen Maroua i det nordligste Cameroun.

I løbet af få dage eksploderede først en selvmordsbombe på byens store marked, og derefter på en kendt bar.
Selvmordsbomben på markedet blev udløst den 22. juli af to helt unge piger på 13-15 år.
Mindst 14 døde, mens 31 blev såret. De fleste var formentlig muslimer. Lørdag den 25. juli sprang en ung pige og en ung mand sig selv i luften på byens kendte bar ved den grønne bro. (Byen har to store broer, en grøn og en rød.) Her omkom 21 gæster, mens 63 blev såret.
Kort før, den 12. juli, var der sprængt en bombe i byen Fotokol nogle hundrede kilometer længere nordpå, hvor 13 døde og 7 blev såret.
Det frygtes, at nogle af de sårede ikke overlever.
Bomberne har således også ramt den muslimske befolkning og ikke blot ”kristne” mål.
Maroua har altid været en muslimsk højborg, hvor myndighederne mener, at terror-bevægelsen har både en base og mange sympatisører. Formentlig vil bomberne få flere moderate muslimer til at lægge luft til den fanatiske islamisme, som har forbindelse til IS i Mellemøsten.
Myndighederne har indført undtagelsestilstand i byen, hvilket bl.a. betyder, at antallet af gudstjenester begrænses, da de kræver bevogtning. Der er efterhånden mange kristne i byen, hvor især tyske og sweitziske missionærer har arbejdet. De senere år har amerikanske evangeliske kristne oprettet et velfungerende hospital udenfor byen – men det udenlandske personale har været nødt til at rejse på grund af risikoen.
Udfordringen støtter en kristen radio i Maroua, som forsøger at fortælle fredens evangelium til muslimerne i den vanskelige situation til trods for den voksende risiko.
Støtte til radioarbejdet kan indbetales på Gospel Outreach konto 9046-457-34-58449 – husk at bemærke: Radio.