Hvad håber du på?

Af Anna Marie Mach Lauritzen Udsendt som volontør at Impact
Af Anna Marie Mach Lauritzen
Udsendt som volontør at Impact

Når vi håber, er det fordi, vi ønsker, at noget skal ske – oftest noget, der er bedre, og som vi kan se et glimt af allerede nu.

I Honduras håber folk på, at der efter et udfordrende liv på jorden er et vidunderligt liv i himlen hos Gud. Men i Honduras er der også brug for håb om en bedre tilværelse her på jorden. Et håb om at de kommende generationer vil kunne stole på deres regering, og at kriminalitet og fattigdom vil blive mindsket.

Sammen med nogle andre volontører besøgte jeg en kaffefabrik. Efter vi havde smagt den gode kaffe og hørt om kaffeproduktionen, hørte vi om børn, der i stedet for at lege hjælper deres fattige forældre med kaffehøstningen for at tjene til livets ophold. Det fik lige kaffen til at slå et par knuder i maven…!

Ejeren af kaffefabrikken endte sit foredrag med at fortælle om sit liv. Som barn fik han sit første par sko som 6-årig. Han havde knoklet hele sin barndom. Da han var ung, troede han sammen med sine venner på en bedre fremtid for Honduras. I dag står han tilbage som en gråhåret mand med mindet om sine venner, der døde pga. den modstand, de ydede i 80’erne imod statens uretfærdighed. En korrupt stat, der ikke tog sig af den fattige befolkning. Sådan er det også i dag i Honduras – fattigdommen og kriminaliteten er tilmed vokset.

På børnehjemmet, hvor jeg arbejder, ser jeg dagligt et håb hos børnene. Her hører vi Guds ord, og børnene sætter deres lid til Gud. Uden for børnehjemmet er der også håb til Gud – ja meget mere end jeg nogensinde har oplevet i Danmark. På gaderne, i busserne, i butikkerne kan man læse Jesu navn eller en påmindelse om, at Gud elsker én.

Dette er noget, der fortæller mig, at der er håb i Honduras. Det banale er, at der netop findes så meget af den inderlige hengivenhed og tillid til Jesus i et land, som er usikkert, præget af bandekriminalitet og fattigdom. I Danmark møder jeg ikke på samme måde et stort håb til Gud – måske fordi vi har, hvad vi har behov for?
Håbet om Jesu genkomst kunne vi godt se mere af i Danmark. Håbet om en bedre tilværelse kunne vi godt se mere af i Honduras. Honduras og Danmark er to vidt forskellige lande, der godt kunne lære noget af hinanden!