Børkop Højskole + IU = Sommercamp Betlehem 2.0

s23_stor_trillebørTag en gruppe unge danskere, sæt dem samme med en tilsvarende gruppe unge palæstinensere, giv dem undervisning og lad dem stå for at arrangere en sommer-camp. Hvad sker der så?

Igen i år har en flok tidligere elever fra IMB i samarbejde med Israelsmissionen været en tur i Betlehem. Turen byggede på erfaringer fra en lignende tur sidste år.

Konceptet går ud på at tage en gruppe unge danskere, sætte dem sammen med en tilsvarende gruppe unge palæstinensere, give dem undervisning og lade dem stå for at arrangere en sommer-camp.
Anders Erbs, som er leder af adventurelinjen på højskolen, samt projektleder for turen fortæller:
– Vi havde en fantastisk tur til Betlehem sidste år, vi var inviteret af Det palæstinensiske Bibelselskab (PBS), til at lave en sommer-camp for børn. I evalueringen efterfølgende gav lederne i PBS udtryk for et ønske om at starte et arbejde blandt kristne teenagere i området. Denne snak udviklede sig til en aftale om, at vi i år ville lave en sommer-camp for teenagere, dette skulle være starten på et nyt teenager-arbejde hos PBS. Et arbejde, der er hårdt brug for i området, hvor kirkerne typisk har børne- og voksen-arbejde, men hvor teenagerne er en overset gruppe, hvilket medfører, at mange mister troen i denne periode.
– Sommer-campen i år har været en kæmpe succes, med så stor en opbakning, at PBS gentager successen i august. Arbejdet med de unge vil fortsætte hen over året, hvor PBS vil mødes med teenagerne en gang om måneden. Næste sommer håber vi igen at kunne lave en sommer-camp i samarbejde med PBS, denne gang vil vi også invitere muslimske teenagere med.

Deltagerne følte, at sommercampen i år var en stor succes.
Deltagerne følte, at sommercampen i år var en stor succes.
Udfordringer med kulturen

Annika som både har været med sidste år og i år fortæller:
– Personligt syntes jeg, det lød som et rigtig spændende projekt, og jeg var fuld af forventning til turen, til at møde de lokale kristne og til at samarbejde med dem omkring planlægningen af aktiviteter og lege. Da vi kom derned, oplevede vi nogle udfordringer bl.a. omkring sproget og kulturen. Det var spændende og udfordrende at skulle forholde sig til hinandens forskelligheder og lære at forstå hinandens intentioner.
– Det er rigtig fedt, man kan se, man gør en forskel, og at vi allerede nu har sat nogle ting i gang, som vil få indflydelse på nogle af de aktiviteter, som Det palæstinensiske Bibelselskab laver for børn og unge i området.