Så noget godt!

Ansvarshavende redaktør Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør Henri Nissen

Denne sommer har tusinder af os været på kristne sommercamps i Danmark og udlandet. Vi har modtaget masser af ny inspiration og kunnet glæde os over, at ”vi er mange”, der tror på Gud og følger Jesus. Vi er blevet bekræftet i, at det virkelig er sandt og kraftfuldt, det vi tror på.

Men hvad gør vi så ved det? Måske er det, du har hørt, og som talte særligt til dig et ”kald”… Dvs. at Helligånden har lagt en idé, en opgave, en udfordring på netop dit hjerte.
For godt 25 år siden var vi nogen, der følte en sådan udfordring til at oprette oasebevægelsen. Jeg kan huske, at vi sad 12 kristne i et varehus på Fyn. Vi brugte det meste af dagen i bøn, og på det tidspunkt fattede jeg ikke værdien af bøn. Men det var der heldigvis andre, der gjorde, og til gengæld fik jeg lov at bruge min rastløse energi på at arrangere det første sommerstævne. Snart overtog andre, og vi begik alle mange fejl undervejs. Men da jeg denne sommer var på SommerOase, vadede jeg rundt blandt over 5.000 mennesker…!
Det, der blev sået i famlen og svaghed, gav en stor frugt. Det var altså ikke forgæves. Gud gav væksten.

Det er ikke alt, vi rører ved, der lykkes. Ofte fordi vi har glemt at forberede det i bøn. Andre gange, fordi vi bliver hængende i cirkelbønner og ikke kommer igang med første skridt.
Vores ego kommer ofte i vejen, eller menneskelig synd afsporer det gode, som Gud havde sat i gang.
Vi var for mange år siden med i en levende menighed, som blev splittet og ødelagt på den måde. Trist, ja, men gang på gang møder jeg mennesker, som blev sat i gang i den lille sognemenighed og som nu er til stor gavn i Guds rige.
Helligånden fortsatte sit arbejde i os.
Derfor er min opfordring, at vi nu går i gang med det, vi har fået lagt på hjerte. Tiden er kort. Når Helligånden direkte eller indirekte prikker til dig, er det fordi DU kan bruges.
Måske virker opgaven uoverskuelig. Men tag blot det første skridt i tro. Vi har en Gud, som ønsker det bedste – ikke blot for os selv og vores familier, men for vores by.
”Ringeagt ikke de små begyndelser” – for hvis Gud er med i det, kan det, du sår i dag, blive til et stort træ en dag med mange grene og frugter. Og nye skud.
Brug hver dag til at så noget godt.