Støtte til konference om åndelig omsorg i Oslo

- Konferencen gjorde begrebet åndelig omsorg mere konkret for mig, siger sygeplejerske Anne Sofie Winneche, som deltog i den sidste europæiske konference om emnet.
– Konferencen gjorde begrebet åndelig omsorg mere konkret for mig, siger sygeplejerske Anne Sofie Winneche, som deltog i den sidste europæiske konference om emnet.

Kristelig sygeplejeforening tilbyder at støtte studerendes deltagelse i international konference.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening tilbyder at støtte studerende, som vil deltage i en konference om åndelig omsorg den 24.-25. september i Oslo.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening (DKS) opfordrer studerende til at deltage i ’7th International Nursing and Midwifery Student Conference in Spiritual Care’ på Diakonova i Oslo.

Inspiration til studier og praktik på hospice

Anne Sofie Winneche var en af dem, der deltog på den sidste europæiske konference med tilskud fra DKS.
– Konferencen vakte min interesse i en sådan grad, at jeg ønskede at undersøge emnet nærmere i sidste del af min uddannelse. Derfor valgte jeg efterfølgende at skrive modulopgave omkring emnet og søgte min afsluttende praktik på hospice, hvor der i det daglige arbejde er fokus på den åndelige dimension, fortæller Anne Sofie Winneche (33). Hun er sygeplejerskestuderende på University College Nordjylland i Aalborg.
Anne Sofie Winneche fremhæver bl.a.værdien af at lære, hvad de øvrige europæiske lande gør, når det gælder åndelig omsorg i sundhedsvæsnet. Hun anbefaler andre studerende at deltage i konferencen med tilskud fra DKS:
– Det er en enestående mulighed for at få vidensdeling omkring åndelig omsorg, udbygge sit CV og tilføre sin uddannelse noget ekstraordinært, som man kan have med sig i sin færden som fremtidig sygeplejerske.
Som studerende får man en god mulighed for at blive bedre klædt på til at varetage en dimension af sygeplejen, som desværre tit overses, men er så vigtig i en helhedspleje af patienten, slutter Anne Sofie Winneche.

Hjælper dansk sygepleje

Konferencen i Oslo arrangeres af European Spirituality Research Network for Nursing and Midwifery, som er et fællesskab af europæiske sygeplejersker, undervisere og forskere med særlig interesse for åndelig omsorg. Hvert andet år afholder de en international konference for sygeplejestuderende. Selv om det i år foregår i Oslo, vil undervisningssproget være engelsk.
Støtten fra DKS er dels finansieret som en fast post på foreningens budget, dels gennem øremærkede donationer fra engagerende medlemmer. Formålet med støtten er at øge fokus på den åndelige omsorg i den danske sygeplejepraksis.
Programmet findes på www.diakonova.no/spiritualcare. Ansøgningsskemaer kan findes på Dansk Kristelig Sygeplejeforenings hjemmesider www.aandeligomsorg.dk og www.DKS-forum.dk, oplyser bestyrelsesmedlem Maja Nielsen.