Venstres regeringsgrundlag har fokus på forfulgte kristne

Jonas Adelin Jørgensen er generalsekretær i Dansk Missionsråd.
Jonas Adelin Jørgensen er generalsekretær i Dansk Missionsråd.

Det er både glædeligt og tiltrængt, vurderer Dansk Missionsråd.

I sit nye regeringsgrundlag fremlægger Venstre en strategi, som kan hjælpe de mange mennesker, der lever med diskrimination, ufrihed og direkte forfølgelse på grund af deres religiøse tro. Det er både glædeligt og tiltrængt, mener Dansk Missionsråd (DMR).

Når det gælder udviklingsbistanden, nævner regeringsgrundlaget, at der i flere af verdens brændpunkter foregår en forfølgelse af kristne minoriteter. Den nye regering lover her et ”særligt fokus på at styrke det internationale samarbejde for at beskytte disse minoriteter”.

Hjælp via EU

Regeringsgrundlaget uddyber ikke, hvordan det skal ske, men nævner blandt andet et aktivt engagement i internationale organisationer. Især EU har vigtige anbefalinger til en national politik i forhold til tros- og religionsfrihed.
– Det er glædeligt, at den nye regering engagerer sig i kampen for religionsfrihed. 1/3 af verdens befolkning lever i stater, hvor religionsfriheden enten er stærkt begrænset eller ikke-eksisterende. I disse år går udviklingen mange steder fra dårligt til værre, og voldelige forfølgelser tager til, siger Jonas Adelin Jørgensen, der er generalsekretær i DMR.

Mission med respekt

Danske kirkelige organisationer ser rettigheder som individuelle og umistelige, og de udfører deres missionsarbejde i respekt for andre uanset religiøs baggrund. Perspektivet er den menneskelige persons gudgivne værdighed til frihed. Det ses fx i de kirkelige dialogprojekter i Vestafrika, Mellemøsten og Asien.
Dansk Missionsråd er en paraplyorganisation for 32 danske kirkelige organisationer, der arbejder internationalt med forkyndelse, fællesskaber og social udvikling.