Jøden Jacob fandt den jødiske Messias

s13_hvorfor– Hvis Yeshua virkelig er ’vejen og sandheden og livet’, da er jeg villig til at opgive al min modstand og følge i dine fodspor, om jeg så skulle være den eneste jøde i hele verden, der gjorde det!

Sådan bad jøden Jacob Damkani, efter at en kristen ven havde forklaret ham, hvem Jesus virkelig er. Som jøde og israeler var Jacob blevet opdraget til at forkaste ’de kristnes Yeshu’, som han mente, var årsagen til de sidste 2000 års jødeforfølgelser.
Men Gud havde en anden plan – og efter at Jacob havde bedt Abrahams, Isaks og Jakobs Gud åbenbare sandheden, blev han født på ny. Han græd og græd over sin synd – som tidligere ikke havde tynget ham. Og han oplevede at blive tilgivet, at føle sig som en nyfødt baby og let som en fjer at glæde.
Herefter ville Jacob Damkani hjælpe andre, først og fremmest jøderne, til at lære Jesus Messias at kende.

Jøderne er uden håb

Jacob Damkani var i USA, da han kom til tro på Jesus. Han oplevede nu et kald til at vende tilbage til Israel for at dele Guds gode nyheder med sine tidligere landsmænd. Men afrejsen blev udskudt, indtil Jacobs bror døde og skulle begraves i Israel. Og familiens sorg, som kom til udtryk i kaddish-bønnen, rørte ham dybt:
”Jeg aner ikke, hvad min far og mine brødre tænkte dybt i deres hjerter, da de løftede deres stemmer for at fremsige kaddish’en. Troede de virkelig, at Shmuels sjæls frelse afhang af, hvor flittigt de fremsagde kaddish’en hver dag, hver måned og senere hvert år på årsdagen for hans død? Hvor gik jødernes tro galt? Hvad troede jøden virkelig på?”
En tragedie blandt kristne i Arizona havde vist Jacob det kristne håb i praksis. Men jøderne havde ikke dette håb. Derfor begyndte Jacob nu at belære jødiske rabbinere om Jesus og hvordan han er den eneste, som kan frelse både jøder og hedninger.
Jacob startede i 1984 organisationen Trumpet of Salvation, hvis formål det er at bringe evangeliet ’tilbage til det jødiske folk.’ Jacob og hans team af medarbejdere med både jødisk og ikke-jødisk baggrund deler evangeliet på gader og stræder i Israel, selv om de ofte bliver udsat for både verbal og fysisk overlast fra religiøse jøder.

Hvad er frelse?

I bogen Hvorfor lige Mig? fortæller Jacob Damkani om opvæksten i Israel, sit oprør mod familien og livet i USA, hvor han lærte Jesus at kende. Bogen indeholder mange sort-hvide billeder fra Jacobs liv, ikke mindst fra evangelisationsarbejdet.
Mens han fortæller sin egen livshistorie, forklarer Jacob Damkani, hvad Bibelen siger om fx Guds hellighed, pagten med Abraham og den nye pagt, som er beseglet med Jesu blod. Han understreger med stor tydelighed, at der kun er frelse ved troen på Yeshua HaMashiach – og det gælder både jøder og hedninger.

Jacob Damkani: Hvorfor lige mig? • 265 sider • 199 kr.
Udgivet på eget forlag • Forhandler: Hosianna.dk