Klinikker tjener stort på salg af fostre til forskning

Laborant Holly O’Donnell besvimede, da hun skulle ’høste’ kropsdele af et foster.
Laborant Holly O’Donnell besvimede, da hun skulle ’høste’ kropsdele af et foster.

Optagelser med skjult kamera viser, at der foregår menneskehandel på abortklinikker i USA.

– Jeg kunne føle død og smerte skyde op gennem min krop, fortæller Holly O’Donnell om det øjeblik, da hun første gang skulle identificere delene af et babyfoster. Hun besvimede med pincetten i hånden.

Den tidligere laborant på en abortklinik fortæller i en video om sin rædsel, da hun blev klar over, at hun ikke bare skulle tage blodprøver men også opsamle kropsdele af aborterede fostre på en klinik i Californien.

Forhandler over et glas vin

Laboranten fortæller sin beretning i en hemmeligt optaget video udgivet af Center for Medical Progress. På Planned Parenthoods abortklinik var der en sygeplejerske, som altid ville sikre sig, at klinikken gemte forskellige dele af de aborterede forstre. Det gjaldt om at skaffe både indre organer, arme og ben af fostrene. Men hjerner og hjerter var mest værd. Planned Parenthoods klinikker i flere af USAs delstater leverer menneskeligt væv til selskabet StemExpress, som videresælger ’varerne’ til forskning.
Ifølge denne video kan et foster indbringe abortklinikken 800 dollars. Men det økonomiske udbytte bliver størst, når delene sælges enkeltvis, forklarer vicepræsident og medical director Dr. Savita Ginde i videoen.
I den første af tre videoer forklarer Dr. Deborah Nucatola fra Planned Parenthood flere detaljer omkring fremskaffelsen af fosterdele til nogle abortmodstandere, der optræder som potentielle købere. De taler om at handle direkte med Planned Parenthood og dermed undgå det fordyrende mellemled, som StemExpress repræsenterer.
Hele forhandlingen, som ifølge en advokat varer et par timer, viser en afslappet læge diskutere priser for forskellige dele af babyfostre, mens hun drikker rødvin på en restaurant.

Senator Steve Daines (Rep.) vil stoppe det offentlige tilskud til Planned Parenthoods abortklinikker efter afsløringer af handel med foster-dele. Skærmprint fra Strategy Room, Fox News.
Senator Steve Daines (Rep.) vil stoppe det offentlige tilskud til Planned Parenthoods abortklinikker efter afsløringer af handel med foster-dele. Skærmprint fra Strategy Room, Fox News.
Regulær trafficking

Afsløringerne har vakt stor bestyrtelse i USA. Abortmodstandere protesterer mod Planned Parenthood, og bl.a. det Republikanske kongresmedlem Steve Daines vil stoppe de offentlige tilskud til abortklinikkerne.
– Vi ser her videoer, som viser, at der sker regulær trafficking med baby-dele. Vi bliver rystede, når vi ser de frygtelige videoer fra Mellemøsten, hvor folk bliver lemlæstet uden skyggen af respekt for menneskeliv. Men disse videoer viser, at der sker lemlæstelse af fostre lige her hos os, siger Steve Daines i et interview på Fox News.

“Det gjaldt om at skaffe både indre organer, arme og ben af fostrene. Men hjerner og hjerter var mest værd.”

Planned Parenthoods svar lyder, at der ikke var meget håb for succes for de ’højreorienterede tosser’, som ikke vil støtte lægehjælp til kvinder.
Men senatoren forsikrer, at alle skattedollars til fordel for kvinders helse vil blive brugt efter hensigten – fx til vaccinationer og screening for forskellige kræftformer.
– Den eneste forskel vil være, at vi ikke vil støtte en organisation, der står for handel med babydele. Og forhåbentlig vil Demokraterne også være med, uanset hvad man ellers mener om fri abort, siger Steve Daines.

Video forbudt

Tirsdag den 28. juli nedlagde Højesteret i Los Angeles forbud mod, at Center for Medical Progress frigiver den video, som viser mødet på en restaurant i maj. Det er på denne video, at ledere fra Planned Parenthood diskuterer priser på foster-dele.
Planned Parenthoods formand Cecile Richards beskylder nu modparten for at ville myrde læger og bombe klinikker. Fra Det Hvide Hus hævder en talsmand, at videoerne er falske – fordi Planned Parenthood har sagt det.
Abortmodstanderne på deres side er derimod klar til at frigive nye belastende videoer i løbet af de næste dage og måneder.